"Der hvor der gør ondt, det er, at vi er også ude og nedlægge ledige stillinger. Så de medarbejdere, der måske egentlig godt kunne bruge hjælp, får den ikke" siger Lars Gaardhøj, der er socialdemokratisk regionsråds- og forretningsudvalgsmedlem i hovedstaden.

Region: Nyt budget presser sundhedsvæsnet i bund

Politik

22/06/2015 15:14

Mikkel Sarka

Regionerne skal spare milliardbeløb i sundhedsvæsnet, og det betyder ekstra pres for medarbejdere.

På tværs af de stridende blokke lå én ting fast under valgkampen: Der skal flere penge til sygehusvæsnet.

Derfor burde sygehusvæsnet gå en lys tid i møde, men det er langt fra tilfældet. 

Søndag aften vedtog Region Hovedstaden nye besparelser på 190 millioner kroner i 2015 og 225 millioner kroner i 2016. 

Og mandag aften ventes politikere i Region Midtjylland at blive enige om en plan, der skal skære næsten 700 millioner kroner af budgettet frem mod 2018.

De to ting, der presser i begge regioners økonomi, er stigende medicinudgifter og udsigten til flere ældre, der kræver mere pleje i årene frem.

Og selvom stederne, hvor der skal skæres, er udpeget, så stopper spareøvelserne ikke med de netop vedtagne planer.

- De to ting forsvinder ikke, så vi forventer i Region Hovedstaden, at vi er presset på vores økonomi de næste fire til fem år, siger Lars Gaardhøj, der er socialdemokratisk regionsråds- og forretningsudvalgsmedlem i hovedstaden.

I Region Hovedstaden måtte politikerne pludselig til regnskabsbøgerne igen, da de indså, at stigende medicinudgifter så ud til at sprænge det budget, der ellers var forhandlet på plads sidste august for 2015.

Det betyder blandt andet, at der fremover ikke slås ledige stillinger op. 

- Der hvor der gør ondt, det er, at vi er også ude og nedlægge ledige stillinger. Så de medarbejdere, der måske egentlig godt kunne bruge hjælp, får den ikke. Beskeden til dem er sådan set, at de skal løbe lidt hurtigere, siger Lars Gaardhøj.

Regionen har også måttet kigge kritisk på sit medicinforbrug og har eksempelvis udskiftet ét medicinpræparat til et andet billigere, hvilket giver en besparelse på 25 millioner. 

Får regionen ikke tilført flere midler, mener Lars Gaardhøj, at åbningstider kan blive et nyt sted at finde besparelser på. For medarbejderne presses i bund nu: 

- Vi er nået dertil nu, hvor vi ikke kan presse vores medarbejdere mere. Det er et enormt effektivt sundhedsvæsen, vi har, så derfor vil vi selvfølgelig gerne spille bolden over til Folketinget, siger han. 

Mest Læste

Annonce