Region Syddanmark: Ambulancerne skal nok nå ud til borgerne

Infrastruktur

01/02/2016 11:14

Nick Allentoft

Ambulanceselskabet Bios er stadig i problemer på grund af manglende reddere. Responstiderne er steget.

Borgerne i Region Syddanmark skal ikke være bekymret for om der kommer en ambulance, når de ringer. 

Læs mere om Bios-sagen her

Sådan lyder det fra regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V), efter at det er kommet frem, at ambulanceselskabet Bios mangler reddere, og at responstiden derfor er steget.

Det betyder helt konkret, at borgerne i gennemsnit på regionsplan må vente seks til 12 sekunder længere, før der kommer en ambulance. Målet er 8,6 minutter, men det lever regionen altså ikke op til nu. Men det er ikke kritisk, understreger formanden.

- Responstiderne er stadig ganske fornuftige. Det er ikke sådan, at borgerne skal være ved bekymrede for, om der kommer en ambulance, når man ringer.

- En del af det kan forklares af vejret, men en del af det kan også forklares af Bios’ udfordringer. Det er ikke på kritisk niveau, hvor borgerne ikke får den hjælp, de skal have, siger Stephanie Lose (V) til Ritzau.

Det hollandske selskab Bios overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark fra Falck 1. september 2015. Ifølge regionen er Bios 80-90 reddere fra idealbemandingen på 550.

- Det har den konsekvens, at det har været mere ustabilt, at vagtcentralen har haft en større opgave ved at sende ambulancerne derhen, hvor de skal, og at responstiderne er steget. 

- Men det har selvfølgelig ikke fået den konsekvens, at borgerne ikke har fået den hjælp, de skal have, siger Stephanie Lose.

Spørgsmål: Det er jo ikke første gang, at Bios får kritik. Hvornår er "nok" nok?

- Det er vores ansvar, at ambulancerne i Region Syddanmark kører, og derfor følger vi det også meget tæt og afvejer hvilke ting, vi kan gøre for at bedre den her situation sammen med Bios. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce