Røde partier frygter højredrejning med LA i ny regering

Politik

20/11/2016 14:22

Nick Allentoft

S frygter, at en regering med V, LA og K gør det sværere at få et godt politisk samarbejde hen over midten.

Udsigten til en ny regering med et trekløver bestående af Venstre, De Konservative og Liberal Alliance bliver ikke godt modtaget blandt de røde partier.

Hos Socialdemokratiet frygter politisk ordfører Nicolai Wammen, at det vil betyde færre brede forlig i Folketinget.

LÆS ALT OM NY REGERING HER

- Jeg er bekymret for, at den nye regering, som Liberal Alliance bliver en del af, vil ligge langt til højre, og at det vil blive sværere at få et godt politisk samarbejde indover midten, siger Nicolai Wammen. 

- Hvad det kommer til at betyde for samarbejdet i Folketinget, er for tidligt at sige noget om. Men jeg synes, at det vil være brandærgerligt, hvis det bliver Liberal Alliance, der kommer til at svinge taktstokken, så det bliver sværere at lave brede forlig til gavn for danskerne og Danmark, tilføjer han.

Samme melding lyder fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

- Hvis Liberal Alliance får mulighed for at påvirke regeringens politik i en endnu mere sort retning, vil det formentlig betyde endnu flere nedskæringer på ældrepleje, børnehaver, uddannelse, den grønne omstilling og tryghed for mennesker, der rammes af arbejdsløshed, siger hun i en skriftlig kommentar. 

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, slår på Facebook fast, at den bedste løsning for Danmark ville være at udskrive folketingsvalg.

Hos De Radikale mener partileder Morten Østergaard, at statsministeren har smidt håndklædet i ringen.

- Det kan jo blive bedre, end det er nu. Statsministeren har været direktør i et loppecirkus, og blå blok har haft en intern skyttegravskrig.

- Det har jo effektivt blokeret for, at der kunne træffes beslutninger, der for alvor kunne bringe Danmark på ret kurs, siger Østergaard.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce