S om regionsaftale: Træerne vokser ikke ind i himlen

Politik

21/08/2015 11:12

Nick Allentoft

Socialdemokraterne kan se dele af egen plan i regeringens regionsaftale, men nogle ting mangler, lyder det.

Venstre har stukket danskerne blår i øjnene, når det gælder regeringspartiets løfter på sundhedsområdet.

Regionernes økonomiaftale for 2016

Find alle artikler om økonomiaftalen på temasiden lige her.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, efter at regeringen torsdag indgik en aftale med regionerne om næste års økonomi.

- Jeg tror, mange danskere har fået en berettiget forventning om, at Venstre nærmest kunne løse alle problemer i sundhedsvæsnet, men vi kan konstatere, at træerne ikke vokser ind i himlen, siger han i en skriftlig kommentar.

Engelbrecht undrer sig i den forbindelse over, at regeringen har kunnet finde penge til at genindføre den milliarddyre boligjobordning.

I aftalen med Danske Regioner er der afsat ekstra 1,5 milliarder kroner, og det forudses, at størstedelen af det beløb kommer til at gå til øgede medicinudgifter.

- For Socialdemokraterne er sundhedsvæsnet velfærdssamfundets kronjuvel. Derfor har vi sagt meget klart, at der er brug for at tilføre flere penge og har fremlagt en konkret plan for det, siger Benny Engelbrecht.

- Der er nogle elementer fra den plan, vi kan genkende i aftalen, forklædt som nye penge. Samtidig ser det ud til, at andre dele af vores konkrete plan er forsvundet. For eksempel ser det ud til, at styrkelsen af lægehuse i landdistrikterne næste år ikke bliver til noget, lyder det fra S-ordføreren. 

Fra Enhedslisten er kritikken af den nyindgåede aftale mere skarp. Partiets kommunal- og regionalordfører, Rune Lund, lægger pres på både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

- Hvis Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne stemmer for den her økonomiaftale i Folketinget, kan man roligt sige, at valgløfterne om mere velfærd blot var tomme ord. Begge partier vil i så fald svigte kampen for et ordentligt sundhedsvæsen, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce