Så åbner støttepulje til nye solcelleanlæg

Bæredygtighed

05/02/2015 13:59

Nick Allentoft

16. marts åbner en ny støttepulje for solcelleanlæg og husstandsvindmøller efter lang tids venten.

Allerede i 2012 aftalte partierne bag energiforliget, at man ville indføre en ny, midlertidig forhøjet støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller.

Men først nu bliver der åbnet for ansøgninger til støtteordningen, som giver ejerne af sådanne anlæg en forhøjet elsalgspris i 2015 på 1,02 kroner pr. kWh i modsætning til de nuværende 60 øre.

Årsagen til forsinkelsen er, at EU-kommissionen har brugt lang tid på at gennemgå ordningen og vurdere, om der er tale om ulovlig statsstøtte. 

Det er der ikke, og det glæder klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

- Vi har ventet lang tid på dette, og der er nu udsigt til, at solcelle- og husstandsvindmølleejere meget snart kan få den støtte, som de er blevet stillet i udsigt, siger han i en pressemeddelelse.

Den samlede pulje lyder på 60 MW, og der åbnes for ansøgninger fra 16. marts.

Der ydes maksimalt støtte til 6 kW pr. bolig, og støtten uddeles efter først-til-mølle-princippet.

Puljen for 2015 er inddelt i fire underpuljer, der er beregnet på udlejningsejendomme, solcellelaug eller fællesanlæg. Den fjerde pulje, der omfatter private boliger og som er på 12 MW, er tilegnet private boliger.

/ritzau/

 

Fakta

  • EU-Kommissionen har i oktober 2014 truffet afgørelse i sagerne om støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller, og den 18. december 2014 modtog Klima-, Energi- og Bygningsministeriet korrektioner til afgørelserne fra EU-Kommissionen.
  • EU-Kommissionens godkendelse gælder til og med 2016.
  • Fra det tidspunkt, hvor støttereglerne til solceller sættes i kraft, kan solcelleejere, der har etableret anlæg fra den 20. november 2012 og opfylder betingelserne, ansøge Energinet.dk om at blive omfattet af overgangsordningerne.
  • Solcellepuljen til private husstande, som vil blive på 60 MW i 2015, åbner for ansøgninger den 16. marts 2015.
  • Fra det tidspunkt, hvor støttereglerne til husstandsvindmøller sættes i kraft, kan husstandsvindmølleejere, der har opstillet møller fra den 20. november 2012, og nye husstandsvindmølleejere ansøge Energinet.dk om støtte efter de nye regler.

Læs nærmere om støttereglerne på Energistyrelsens hjemmeside

Ansøgning om støtte skal rettes til Energinet.dk og kan ske, når reglerne er sat i kraft.

Kilde: Energiministeriet

Mest Læste

Annonce