Sagsbehandler blev truet med knivstik og brand på rådhus

Velfærd

10/1/18 11:22

Nick Allentoft

19-årig mand bliver onsdag stillet for en dommer med krav om fængsling efter telefontrusler mod sagsbehandler. Denne gang i Roskilde.

En person ringede tirsdag til rådhuset i Roskilde og truede med at stikke en sagsbehandler med en kniv. Vedkommende truede desuden med at brænde rådhuset af, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den truende mand var efter alt at dømme vred over, at han ikke kunne få udbetalt penge, oplyser politiet i døgnrapporten.

Læs mere om socialkrisen

Vi har skrevet om sygdomsramte og klemte borgere i systemet gennem lang tid.

Læs vores tema om socialkrisen, hvor en lang række artikler er samlet. 

 

Politiet modtog anmeldelsen klokken 14.09. Og allerede få minutter efter skred politiet til anholdelse. Klokken 14.20 blev en 19-årig mand nemlig pågrebet og sigtet.

Politiet oplyser, at manden tidligere har brudt loven på rådhuset. Dengang begik han hærværk og opførte sig truende over for personalet.

Den 19-årige er i denne omgang sigtet for at true personalet på rådhuset. Det er en overtrædelse af straffelovens paragraf 119, som handler om vold eller trusler om vold mod offentligt ansatte.

Sådanne trusler straffes i udgangspunktet langt hårdere end trusler i øvrigt. Strafferammen for overtrædelse af paragraf 119 er fængsel i op til otte år, mens strafferammen for overtrædelse af den almindelige trusselsparagraf, paragraf 266, er fængsel i op til to år.

/ritzau/

Annonce