Sat uden for indflydelse men: Villy Søvndal brager ind med 70.000 stemmer

Politik

23/11/17 9:39

Nick Allentoft

Kun Stephanie Lose (V) fik flere personlige stemmer end den tidligere udenrigsminister i Region Syddanmark.

Tidligere udenrigsminister og SF-formand Villy Søvndal fik 69.841 personlige stemmer ved regionsrådsvalget i Region Syddanmark.

Han blev på den front kun overgået af Stephanie Lose (V), der fik 89.583 personlige stemmer.

SF opnåede et godt valg og erobrede med 13,7 procent af stemmerne seks mandater i regionsrådet.

Alligevel blev SF ikke inviteret med i forhandlingerne om regionsrådets sammensætning.

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Konstitueringen betyder, at Stephanie Lose fortsætter på posten som regionsrådsformand.

Stephanie Lose har til DR Fyn udtalt, at SF betaler prisen for vedvarende kritik:

- Det er klart, at når man i tre måneder har hørt på, at mit parti Venstre skulle være præget af magtfuldkommenhed, mangel på vilje til at rydde op, kammerateri og vennetjenester, så har det konsekvenser.

Til samme medie har Søvndal udtrykt sin vrede oversituationen.

- Det er simpelthen børnehavemanér at lukke nogen udenfor på den måde. Det er så tydeligt et tegn på magtfuldkommenhed, som det kan være, har Søvndal sagt til DR Fyn.

Venstre har i regionen dannet en bred konstituering med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale og Liberal Alliance. Enhedslisten har også tilsluttet sig aftalen.

Det er kun i Region Syddanmark, at Venstre nu har en formandspost. Socialdemokratiet tog Region Sjælland fra Venstre og sidder nu på formandsposten i fire af de fem regioner.

I Region Nordjylland er Ulla Astman (S) regionsformand. Hun blev regionens stemmesluger med 48.586 personlige stemmer.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.