To selvmord på psykiatrisk hospital på to måneder

Velfærd

30/7/14 11:52

Suleman Haider

To gange indenfor to måneder har patienter på Retspsykiatrisk afdeling på Psykiatrisk Hospital i Risskov begået selvmord. Begge mænd var varetægtsfængslede i surrogat og derfor placeret på hospitalets lukkede retspsykiatriske afdeling R1, hvor der er plads til 16 patienter af gangen.

Den 16. juni hængte en 40-årig mand, der var varetægtsfængslet og sigtet for drab, sig. Og i går eftermiddags begik en varetægtsfængslet yngre mand selvmord ligeledes ved hængning.

Afdelingen, hvor selvmordene fandt sted, har 45 ansatte og der er altid seks medarbejdere på vagt.

Hos Østjyllands Politi ønsker man ikke at komme med yderligere oplysninger omkring den nye sag, men bekræfter dødsfaldene overfor TV 2 Nyhederne.

Kritik af ledelsen

De sindslidendes forening SIND kritiserer nu ledelsen på hospitalet.

- To selvmord inden for to måneder er for meget. Det må ikke kunne lade sig gøre. Der er brug for at blive strammet op på procedurerne på afdelingen. Noget tyder på, at der har været for lidt opmærksomhed på patienterne her, siger landsformand Knud Kristensen.

På Psykiatrisk Hospital i Risskov afviser man kritikken. Man henviser blandt andet til at begge mænd, der begik selvmord, forinden havde gennemgået en selvmordsscreening, men her blev der ikke fundet nogle faresignaler.

- Vi er meget kede af det og rystede. Det er dybt ulykkeligt, men hvis en patient vil tage sit liv, kan vi ikke altid forhindre det. Vi har ikke personale nok til at helgardere alle patienter konstant, siger ledende overlæge Trine Arngrim.

Hospitalet har dog besluttet, at man nu vil fjerne en række ting fra patienternes stuer.

- Jeg kan ikke komme ind på præcis, hvad det er for nogle ting, men de udgør en risiko og det har vi ikke tidligere været opmærksom på, siger ledende overlæge Trine Arngrim.

Ifølge overlægen har der siden 1994 kun været et andet selvmord på den retspsykiatriske afdeling i Risskov. Alligevel betragter hospitalet de to selvmord inden for kort tid som en tilfældighed.

Alle medarbejdere, der var været indblandet i selvmordsepisoden i går er blevet debriefet og vil blive tilbudt krisehjælp.

Forholdene på Psykiatrisk Center i Risskov har tidligere været kritiseret, blandt andet fordi en række farlige patienter, der netop var placeret på retspsykiatrisk afdeling, flygtede.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.