SF-formand sender Cekic ud på sidelinjen i København

Politik

19/06/2015 19:06

Nick Allentoft

Vælgerne sender SF's sundhedsordfører Özlem Cekic ud af Folketinget. Formand Pia Olsen Dyhr er genvalgt.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, snupper SF's ene mandat i Københavns Storkreds foran sundhedsordfører Özlem Cekic, som erkender nederlaget på Facebook.

- Jeg blev ikke valgt, men det er ikke det, der bekymrer mig allermest. Jeg har født alle mine tre børn i Danmark. De hedder Furkan, Yasmin og Yusuf. Deres bedsteforældre er godt nok født i Tyrkiet, skriver hun.

- Men mine børn kom til verden på Rigshospitalet. Ligesom tusindvis af andre børn med minoritetsbaggrund, kender de ikke til andet end Danmark. Alle disse børn bliver nogen gange set på som grimme ællinger af politikere. Men sandheden er, at de kommer til at vokse op og blive til svaner.

SF mistede to af tre mandater ved valget, hvor Villy Søvndal og Ida Auken ikke genopstillede. Han er færdig i dansk politik, og hun er gået til De Radikale.

Pia Olsen Dyhr kunne ikke forhindre, at partiet blev næsten halveret i Københavns Storkreds. 

Her førte Özlem Cekic en aktiv kampagne med partifæller, som bar hendes plakat i demonstration og diskuterede ved Folkemødet på Bornholm med lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Han vil tage hendes danske statsborgerskab, fordi en af hendes forældre ikke er dansker som ophav.

Özlem Cekic viger ikke for konfrontation. Det viste hun, før SFs formand, Annette Vilhelmsen, i januar 2014 trak SF ud af regeringen. Cekic afviste med Trine Pertou Mach og "Vikaren fra Helvede", Karsten Hønge, regeringens forslag om at sælge aktier i Dong.

Pia Olsen Dyhr måtte gå som trafikminister. Kort efter blev hun valgt som SF's ny formand, da Annette Vilhelmsen trak sig. Pia Olsen Dyhr har altid tilhørt SF's EU-positive og grønne fløj.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce