"Vi skal først og fremmest have ændret reglerne på EU-niveau, men vi skal altså også begynde at stille krav herhjemme ved de udbud, der ikke er indbefattet af EU's udbudsregler," siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr. Foto: Steen Brogaard
"Vi skal først og fremmest have ændret reglerne på EU-niveau, men vi skal altså også begynde at stille krav herhjemme ved de udbud, der ikke er indbefattet af EU's udbudsregler," siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr. Foto: Steen Brogaard

SF vil have det offentlige til at boykotte skattefuskere

Politik

24/4/15 10:22

Mikkel Sarka

Det offentlige skal ikke deltage i skatteunddragelse, siger SF-formanden Pia Olsen Dyhr.

Det offentlige skal gå forrest i kampen mod skattefuskerne og boykotte dem, mener SF's formand, Pia Olsen Dyhr, som i denne weekend er til landsmøde med sit parti i København.

Regioner, kommuner og stat bør ikke benytte sig af underleverandører og revisionsfirmaer, som bevidst rådgiver i skattefusk. 

SF ønsker - foruden at få ændret EU-reglerne - at sortliste de virksomheder, der snyder, og som ikke er dækket af EU's såkaldte udbudsregler.

- Jeg mener helt enkelt ikke, at danskernes skattekroner bør gå til virksomheder, der ikke vil bidrage til fællesskabet, og som bevidst forsøger at løbe fra deres skatteregning.

- Derfor bør alle danske myndigheder fravælge de private firmaer, der beviseligt benytter sig af skatteomgåelse, når det kommer til offentlige udbud og udlicitering, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun mener, at der fra politisk hold bør sørges for, at stat, regioner og kommuner ikke må hyre selskaber, der med aggressiv skatteplanlægning bevidst forsøger at undgå at betale dansk skat. 

- Det skal gælde for alle offentlige udbud - lige fra juridisk rådgivning til levering af håndsæbe. 

- Vi skal først og fremmest have ændret reglerne på EU-niveau, men vi skal altså også begynde at stille krav herhjemme ved de udbud, der ikke er indbefattet af EU's udbudsregler, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun vil bruge Storbritannien som et godt eksempel. Briterne har lavet et Fair Trade-mærke, som ifølge Olsen Dyhr fungerer som Fair Trade-mærket.

- Det er da en interessant model, som kommer til at betyde bedre oplysning omkring, hvem der bidrager til fællesskabet - og hvem der ikke gør, siger hun.

EU-Kommissionen skønner, at skattesnyd koster EU-landene 7500 milliarder kroner hvert år.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.