Der er mange planeter derude, som teoretisk kan ligne jorden. Her er en anden Kepler, nemlig 22b.

Sig velkommen til Kepler: Nasa spotter planet, der er det tætteste vi er nået Jorden 2.0

Bæredygtighed

24/07/2015 14:35

Nick Allentoft

Planeten er i samme afstand til sin sol som Jordens afstand til Solen, og forskerne mener, den ligner Jorden. Den er dog 1400 lysår fra Jorden.

Med hjælp fra rumteleskopet Kepler har rumforskere fra Nasa spottet en planet, Kepler-452b, der har mange ligheder med Jorden, oplyser forskerne fra det amerikanske rumcenter.

Det er den første planet, der er fundet i den såkaldt "beboelige zone", skriver administrationen på sin hjemmeside. 

- Denne spændende opdagelse bringer os et skridt nærmere Jorden 2.0, siger en Nasa-chef, John Grunsfeld, i hovedkvarteret i Washington. 

Planeten er omkring 60 procent større end Jorden, og den befinder sig 1400 lysår fra Jorden i stjernetegnet Svanen.

Forskerne beskriver opdagelsen som det længste, man indtil videre er nået i forsøget på at finde et sted, der ligner Jorden. 

Kepler-452b cirkulerer om sin sol i omkring samme afstand, som der er mellem Jorden og Solen. 

Amerikanerne mener, at Kepler-452b er stenet og ligner Jorden, og den befinder sig i den rette afstand fra solen til at kunne have vand, der regnes som forudsætning for liv. 

Nasa-forskerne vil uddybe og redegøre videnskabeligt for opdagelsen i en artikel i tidsskriftet The Astronomical Journal.

Kepler-teleskopet, der blev sendt op i 2009, sporer planeters bevægelser ved at måle små forskelle på lysmængderne fra 160.000 stjerner.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce