Portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Holbæk, Roskilde og Slagelse har mandag morgen besluttet at vende tilbage arbejdet, oplyser Region Sjælland.

Sjællandske portører genoptager arbejdet

Velfærd

01/06/2015 07:55

Mikkel Sarka

Efter flere dages arbejdsnedlæggelse har portører på fem sjællandske sygehuse genoptaget arbejdet.

Patienter på fem sjællandske sygehuse kan igen se frem til normale tilstande. Portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Holbæk, Roskilde og Slagelse har mandag morgen besluttet at vende tilbage arbejdet, oplyser Region Sjælland.

Dermed retter portørerne ind efter Arbejdsretten i sidste uge pålagde portørerne en skærpet bod, hvis de ikke afbrød den overenskomststridige strejke.

Strejken, som brød ud tirsdag, er portørernes reaktion på, at der i de kommende år skal indføres erhvervsuddannede serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører.

Dermed kan portørernes arbejdsopgaver i fremtiden også komme til at bestå af rengøring.

Ifølge Region Sjælland er der sat pilotprojekter i gang på Holbæk- og Nykøbing Falster-sygehuse. Arbejdsnedlæggelsen startede på sygehusene i Region Sjælland, men bredte sig siden som sympatistrejker til andre sygehuse i København og Aarhus. 

Her valgte portørerne dog at genoptage arbejdet fredag.

Mest Læste

Annonce