Skatteminister klar til dialog om Skats beføjelser

Ledelse

18/08/2015 13:40

Nick Allentoft

DF er bekymret for, at nyt lovforslag vil svække kontrol med arbejdsforhold. Skatteminister åbner for dialog, mens Socialdemokraterne finder det helt ok, at Skat har vide beføjelser.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er ikke ude på at forringe indsatsen mod såkaldt social dumping, forsikrer han, efter at både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har påpeget, at det vil være konsekvensen af et nyt lovforslag.

- Mit politiske ønske er ikke at forringe indsatsen mod social dumping, men at øge retssikkerheden. Derfor tager vi nu en snak om det her, udtaler ministeren i en skriftlig kommentar.

Lovforslaget lægger op til, at det skal være slut med, at Skat kan gå ind på privat grund.

Skat skal heller ikke have ret til at bede om cpr-numre fra ansatte på byggepladser, ligesom der ikke længere skal være krav om skilte om, hvem der udfører arbejdet på større entrepriser.

Regeringen mener, at Skats beføjelser er alt for vidtgående, men Dansk Folkeparti er ikke umiddelbart med på at fjerne Skats ret til at bede om cpr-numre og kravet om skiltning.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor de vil fjerne nogle af de redskaber, vi har mod social dumping. De skal komme med nogle gode forklaringer på, hvad de vil sætte i stedet for, siger partiets beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

Og skatteministeren erklærer sig lydhør over for Dansk Folkeparti, hvis 37 mandater er afgørende for regeringen.

- Jeg ved, at Dansk Folkeparti prioriterer social dumping rigtig højt, og derfor ser jeg også frem til en god dialog med dem om det her. Jeg er sikker på, at vi selvfølgelig nok skal finde en løsning på det, lyder det fra Karsten Lauritzen.

- Der er en høringsproces, hvor vi lytter til, hvilke input eksterne parter har til forslaget. Og så er der den politiske drøftelse med Folketingets partier, inden lovforslaget fremsættes i Folketinget.

Mens Dansk Folkeparti er med på, at Skat ikke længere skal have adgang til folks private grunde, så mener Socialdemokraterne at også denne del af Skats beføjelser er vigtig for at sikre kontrol med arbejdsforhold.

- Regeringen prøver at gøre det til en ideologisk kamp, der handler om, at Skat vader rundt i folks haver. Men det er ikke det, der er tale om, siger Jeppe Bruus (S), der er partiets ordfører for social dumping.

 

S: Nødvendigt at Skat kan gå ind i private haver Skats beføjelser er helt nødvendige redskaber for myndighederne, mener Socialdemokraterne.   - Det er at rive noget af det værn ned, der er mod social dumping, siger Jeppe Bruus (S), der er ordfører for social dumping om regeringens forslag, der skal begrænse Skats beføjelser.   Bruus efterlyser en mere markant reaktion fra Dansk Folkeparti, der er betænkelige ved de to sidste dele af forslaget, men bakker op om, at det skal være slut med, at Skat kan gå ind på privat grund.   - De åbner bagdøren for social dumping. Men DF kunne bare sige, at det vil de ikke være med til. Regeringen prøver at gøre det til en ideologisk kamp, der handler om, at Skat vader rundt i folks haver. Men det er ikke det, der er tale om, mener Jeppe Bruus.    Den socialdemokratiske ordfører mener langt fra, der er tale om at Skat ligefrem vader rundt i folks haver.   - Skat har mulighed for at gå ind på privat grund og kontrollere, at forholdene er i orden. Mig bekendt har der kun været en enkelt klage over Skats ageren i de her sager, siger ordføreren.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce