Skuffede arbejdsgivere håber på gode EU-aftaler efter nej

Ledelse

03/12/15 9:57

Nick Allentoft

Erhvervsorganisationer opfordrer politikerne til at stå sammen for at sikre de bedst mulige vilkår for Danmark

Et dansk nej til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning er dårligt nyt for danske virksomheder, lyder det fra erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Industri, som begge i løbet af valgkampen har anbefalet vælgerne at stemme ja.

Derfor lyder opfordringen fra arbejdsgiverne nu, at regeringen må sætte alt ind på at få forhandlet nogle gode løsninger hjem for Danmark i EU.

- Vi håber selvfølgelig, at regeringen vil bidrage til at få forhandlet nogle rigtig gode aftaler hjem for 14 af de 22 retsakter, som har direkte betydning for dansk erhvervsliv, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Ritzau.

- For festen er jo ikke slut nu. Danske virksomheder har jo stadig brug for smidig gældsinddrivelse, og at konkurser behandles ens i Europa, tilføjer han.

Samme melding lyder fra Karsten Dybvad, Dansk Industris administrerende direktør.

- Vi har en klar forventning om, at politikerne på tværs af partier nu står sammen om at få de bedst mulige vilkår forhandlet hjem til Danmark. 

- Det arbejde vil vi fra DI’s side selvfølgelig også yde vores bidrag til, således danske virksomheder og Danmark stilles bedst muligt i Europa, siger Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Annonce