Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen

Socialminister mistænkes for at tale usandt

Politik

05/12/13 2:06

Nick Allentoft

Socialminister Annette Vilhelmsen afviser at have talt usandt i Folketinget om millionpulje til Huset Zornig.

Et flertal i Folketinget vil undersøge, om socialminister Annette Vilhelmsen (SF) talte sandt, da hun forsikrede, at Lisbeth Zornig Andersens organisation Huset Zornig søgte en million kroner til at fremme socialt udsattes valgdeltagelse på lige vilkår med andre ansøgere.

Det skriver Politiken torsdag.

En aktindsigt, som Politiken har fået, viser, at Huset Zornig kendte til puljen, allerede før puljen blev oprettet.

Faktisk koordinerede ministeriet lanceringen af puljen med Huset Zornig. De aftalte at udsende pressemeddelelser om puljens oprettelse på forskellige tidspunkter for at undgå, at det så "meget aftalt ud".

På den baggrund mener flere politikere, at Huset Zornig, der endte med at få en million kroner til projektet Stemmer på Kanten, havde langt bedre vilkår end de øvrige ansøgere.

- Det havde været bedst for ministerens politiske fremtid, hvis hun i folketingssalen havde redegjort for den tætte kontakt, siger Venstres Jakob Engel-Schmidt til Politiken. Han har nu kaldt socialministeren i samråd.

Enhedslisten siger til avisen, at man ikke vil lægge sig fast på, om sagen skal have konsekvenser for ministeren, før hun har fået lejlighed til at forklare sig.

Også Dansk Folkeparti vil afvente samrådet, før man lægger sig fast på en konklusion.

Men hvis ministeren har "bildt Folketinget noget forkert ind, må det naturligvis få de konsekvenser, at ministeren ikke længere kan være minister", siger Pia Kjærsgaard til Politiken.

Sagen har tidligere givet socialministeren problemer.

Allerede 18 dage før ansøgningsfristen udløb i midten af september, lovede socialministeren Huset Zornig hele puljen, da hun mødte Lisbeth Zornig i Odense.

Annette Vilhelmsen erkender, at hun begik en fejl, men hun afviser over for Politiken, at hun har givet forkerte oplysninger i folketingssalen.

Lisbeth Zornig siger, at hun aldrig har haft opfattelsen af, at puljen var tiltænkt hendes organisation. Hun ærgrer sig over, at Huset Zornig og ministeriet koordinerede lanceringen, for at det ikke skulle "se meget aftalt ud".

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.