Det er et kvantespring, at der på satspuljen er blevet afsat 96 millioner kroner til en styrket indsats over for udsatte børn.
Læs mere om de mia-store satspuljer
Med satspuljerne kan politikere og ministre hvert år fordele millioner og atter millioner til konkrete projektet.
Det siger Dansk Socialrådgiverforening i en skriftlig kommentar til den nye satspuljeaftale, der er indgået af alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten.
- Det er et kvantespring i kampen for at sikre en forebyggende, håndholdt indsats for og langt tættere kontakt til udsatte børn og deres familier, siger Majbrit Berlau, formand for socialrådgiverne.
De 96 millioner kroner skal gå til udbredelsen af den såkaldte Herningmodel.
Inspireret af Sverige har Herning Kommune i en forsøgsperiode med succes ansat flere socialrådgivere, der følger udsatte familier tæt. Derudover har socialrådgiverne en tæt kontakt med skoler og daginstitutioner.
Modellen har medført færre dyre anbringelser uden for hjemmet og dermed ovenikøbet sparet kommunen penge.
- Det er enormt positivt, at politikerne har fået øjnene op for, at det kan betale sig at investere i det sociale arbejde, siger Majbrit Berlau.
- Hvis andre kommuner inddrager Hernings erfaringer - og vel at mærke selv investerer nogle midler - kan pengene fra satspuljen skabe permanente forbedringer for indsatsen af udsatte børn, siger hun.
Modellen indebærer blandt andet, at hver socialrådgiver højst må have 20-25 børnesager.
Inden Herning Kommune kom med i forsøgsprojektet, havde kommunens socialrådgivere hver mellem 40 og 45 sager.
Erfaringer fra kommunen har vist, at flere socialrådgivere med mindre bunker af sager får tidligere fat i udsatte familier og hurtigere kan gribe ind med hjælp og støtte.
Det ventes, at i omegnen af 25 kommuner kan søge indledende investeringsstøtte til indsatsen.
/ritzau/