Foto: Folketinget.dk.

Søren Pind i justitsministeriet: Kontroversiel og løkketro jurist

Politik

28/06/2015 11:13

Nick Allentoft

Med Søren Pind får Justitsministeriet en chef, der er kendt for sine meningers mod.

Efter fire år i opposition er Søren Pind igen minister. Han bliver ny justitsminister i Lars Løkke Rasmussens regering, fremgår det af ministerlisten. 

Han afløser Mette Frederiksen (S).

Søren Pind, der er uddannet, cand.jur., har været sin formands trofaste støtte gennem en svær tid med skandaler om bilag og formandsopgør, men Søren Pind har ikke altid været enig med Venstres formand. 

Første gang, den brede danske befolkning hørte om Søren Pind, var, da han i 2003 brød med VK-idyllen og sammen med en række andre liberale løver fremlagde ti liberale teser som inspiration til den siddende Venstre-ledede regering.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Blandt teserne var ønsker om, at det altid skal kunne betale sig at arbejde, frit valg til ydelser såsom sygehuse, og at det var vigtigere at sænke skatten end at hæve det offentlige forbrug.

Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) følte sig ikke synderligt inspireret og anbefalede, at de ti teser blev stemt ned på det forestående landsmøde.

I dag er mange af teserne kendte tanker i Venstre.

I februar 2010 blev Søren Pind udnævnt til udviklingsminister, og et billede af ham fra den tid har netop præget valgkampen.

Søren Pind valgte et sort/hvid-billede af ældre dato, hvor han med højre hånd hævet i bedste præsident-stil træder ud på en flytrappe på en tur til Sydsudan.

- Jeg ville have en anden slags valgplakat, og jeg er stolt af den tid, jeg havde som udviklingsminister. Så tænkte jeg "why not". Og der har overvejende været positive tilbagemeldinger.

Der gik dog kun et år, før de mange rejser som udviklingsminister blev skiftet ud med posten som integrationsminister. Men tiden som minister for integration blev en kort fornøjelse for Søren Pind. Samme år tabte VK-regeringen magten. 

Men han beholdt sin placering i inderkredsen i partiet med en post som udenrigsordfører.

Både som minister og som udenrigsordfører har Søren Pind ikke været bleg for at lange ud efter politiske modstandere, journalister eller forskere, som han har krydset klinger med på sin vej - også gerne på de sociale medier.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce