Solhaven-sagen får opholdssteder til at ansætte flere pædagoger

Velfærd

27/1/15 9:47

Suleman Haider

Unge anbragte på opholdssteder møder oftere en pædagog end for få år siden.

Unge anbragte på opholdssteder møder oftere en pædagog end for få år siden. 

Opholdsstedet Solhaven i Farsø var kendt for at bruge langt flere bredskuldrede håndværkertyper end pædagoger. Noget der formentlig har medvirket til den håndfaste pædagogik, som har ført til retssagen mod tolv ansatte for vold.

Og sagen har fået opholdssteder til at ansætte flere uddannede pædagoger.

- Efter Solhaven-sagen kom frem, har tilsyn, kommuner og offentligheden haft fokus på uddannet personale, så det har medvirket til udviklingen på stederne, siger Geert Jørgensen, direktør i Landsforeningen af Opholdssteder til DR Nordjylland.

For tre år siden viste en undersøgelse Politiken lavede, at halvdelen af de ansatte på opholdsstederne var uddannede pædagoger, en fjerdedel havde relaterede uddannelser, mens en fjerdedel var håndværkertyper. 

Præcis hvor mange flere pædagoger, der er kommet, findes der ikke tal på. Men tendensen er tydelig og positiv, siger Geert Jørgensen.

- Vi synes enhver opkvalificering på området er god, siger han.

Landsforeningen advarer dog mod opholdssteder kun med pædagoger.

- Det er jo et samspil mellem forskellige kompetencer, der er vigtige i det her arbejde. Det er helt sikkert vigtigt, at der er faglighed bag. Men det er også vigtigt at der er forskellige typer af faglighed bag, siger Geert Jørgensen.

Der ventes at falde dom i sagen onsdag eftermiddag.