Speciallæger om kritik: Vi følger bare overenskomsten

Ledelse

21/12/14 12:08

Nick Allentoft

Formand for speciallægeforeningen Faps er overrasket over Konkurrencestyrelsens ageren.

Konkurrencestyrelsen tager grueligt fejl, når den konkluderer, at speciallægeforeningen Faps har overtrådt konkurrenceloven ved at opfordre hver enkelt praktiserende speciallæge til at begrænse antallet af behandlinger og holde fri eller tage på kursus, når en bestemt omsætning var nået.

Det mener formanden for Faps, som reagerer på en artikel i Jyllands-Posten, hvor det kommer frem, at sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har afskåret Konkurrencerådet fra at politianmelde foreningen for lovbrud.

               Læs også: Psykolog om ventetider: Skaber A og B hold

- Vi har alene søgt at leve op til den overenskomst, som Faps har indgået med regionerne. Den indebærer en forpligtelse til at forsøge at holde udgifterne til de praktiserende speciallæger inden for en aftalt ramme, og den forpligtelse har Faps naturligvis taget alvorligt, siger formand Carl Johan Erichsen i en pressemeddelelse.

Konkurrencestyrelsen har i mere end to år undersøgt, om Faps har brudt loven. Ifølge styrelsen har man to gange i forløbet forhørt sig hos ministeren for at finde ud af, om konkurrencereglerne gælder på området.

Først mandag fik styrelsen at vide, at speciallægernes adfærd - modsat tidligere meldinger - er en direkte nødvendig følge af sundhedslovgivningen.

Ifølge Faps har Sundhedsministeriet dog "flere gange det sidste år gjort styrelsen opmærksom på lovgivningen".

- Hvis man fulgte Konkurrencestyrelsens udmelding, ville det i praksis indebære et opgør med sundhedslovgivningen og vores aftaler med regionerne, siger Carl Johan Erichsen og understreger, at speciallægernes ageren ikke har ramt patienterne.

- Realiteten er, at de praktiserende speciallæger de seneste år har behandlet flere patienter, ikke færre, og det er sket uden en tilsvarende stigning i udgifterne på området. Så også på den baggrund er kritikken fra Konkurrencestyrelsen helt forkert, mener Carl Johan Erichsen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.