Hjørring Kommune skal spare, så nu bliver der slukket for springvand.

Springvand til leje: Kommunen lukker for vandet

Velfærd

26/03/2015 12:12

Nick Allentoft

Hjørring Kommune skal spare og det sker blandt andet ved at lukke for vandet i foreløbig 10 af kommunens springvand.

Med mindre nogle ønsker at leje kunstværkerne med det rindende vand, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Ørnbøll (S) til DR Nordjylland.

- Vi vil jo gerne have foreninger, handelsstand, firmaer og så videre til at sponsorere nogle af springvandene, siger formanden.

Kommunen sætter nu "TIL LEJE" skilte på en halv snes af springvandene.

Blandt andet i Sindal, som er kendt som byen med de 100 springvand. Og det er formanden for Sindals turist, erhverv og handelsliv noget betænkelig ved.

- Jeg frygter, at de så måske vil blive brugt til noget, der ikke er særligt hensigtsmæssigt, siger Annette Jensen.

Hun nævner blandt andet den risiko, at kunstværkerne bliver brugt som blikfang for bestemte virksomheder eller i situationer, det ikke er tiltænkt.

- Hvis der for eksempel kommer til at stå en klovn midt i springvandet eller der placeres en rød lygte og et blinkende skilt, hvor der står open, siger formanden.

En del af de godt 100 springvand i Sindal er ejet af private, mens andre altså hører under kommunen. Og det mener Annette Jensen, at de skal blive ved med at gøre.

- Det er jo ikke bare små havebassiner. Det er ordentlige og bevaringsværdige værker, som det er en kommunal opgave at passe på, siger hun til DR Nordjylland.

Hos Hjørring Kommune har formanden for teknik- og miljøudvalget forlængst opdaget, at besparelserne på springvand ikke falder i god jord.

- Folk har da spurgt, hvad det er, vi har gang i, siger Ole Ørnbøll.

Ifølge ham sker det udelukkende for at spare penge, Kommunen har blandt andet også besluttet at lukke en række offentlige toiletter, kigget på græsklipningen, legepladser og skåret ned på den kollektive trafik.

- Men jeg forstår godt frustrationen, når man har været kendt som byen med de 100 springvand og lige pludselig, så har man måske kun 20, siger Ole Ørnbøll.

Udover Sindal så bliver der også lukket for springvand i Hirtshals og Hjørring By. Med mindre nogle altså ønsker at leje dem.

Mest Læste

Annonce