Storbranden i Jobcenter Slagelse var påsat

Velfærd

06/08/2008 14:54

Suleman Haider

Storbranden i Jobcenter Slagelses afdeling på Ndr. Ringgade lørdag den 19. juli var påsat.

Det siger politiet til Sjællandskes netavis efter at have fået kriminalteknikere og eksperter fra Dansk Brandteknisk Institut til at se på årsagen til branden én gang til. Først lød konklusionen på politiets undersøgelser af brandtomten nemlig, at branden skyldtes fejl i elektriske apparater i en kontorbygning.

Men efter Sjællandskes afsløring af, at både vidner til branden og brandvæsnets indsatsleder kunne fortælle om et andet arnested end det, politiet i første omgang mente at have konstateret, valgte efterforskerne at genåbne sagen og få assistance fra blandt andet kolleger i Kriminalteknisk Afdeling i København.

- Vi har begået en fejl, det erkender vi. Vi mente, at branden begyndte i kontorbygningen ved siden af et tårn, der tidligere har fungeret som elevatorskakt. Men det viser sig, at branden - som også flere vidner har berettet - faktisk startede i en container, som nogen havde placeret under et halvtag ved tårnet og sat ild til, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til sjaellandske.dk

Han afviser, at den oprindelige, forkerte konklusion skyldes hastværk eller dårligt udført politiefterforskning.

- Nej, vi har haft at gøre med et meget atypisk brandbillede, der - som branden udviklede sig - skabte et falsk arnested, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet er nu på jagt efter den eller de, der satte ild til containeren, som altså endte med at være årsag til branden, der ødelagde store dele af jobcenterafdelingen. Derfor efterlyser samme politi nu også vidner, der måtte have observeret mulige gerningsmænd ved jobcentret på Ndr. Ringgade i Slagelse umiddelbart før brandens opståen lørdag den 19. juli omkring klokken 22.

Mest Læste

Annonce