Stormøde i Gellerup: Tomlen blev vendt ned til borgmesteren

Velfærd

15/03/2016 07:59

Nick Allentoft

Der var stuvende fyldt ved et stormøde i Globus 1-hallen ved Gellerup i aftes.

Meningen med mødet var, at man ville debattere de fire udsendelser, som TV 2 har bragt, hvor man med skjult kamera har hørt stærkt kontroversielle udtalelser fra imamer i blandt andet Gellerup.

Debatlysten var stor på mødet, og mange af de omkring 700 fremmødte pointerede, at de ikke ville sidestilles med nogle af de ekstremistiske udtalelser, som blev fremført af imamerne i udsendelserne.

En af dem, der føler sig uretfærdigt stemplet er Khaled Edwan.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

- Ethvert menneske, der ved lidt om Islam, ved, at der i Islam er nogle regler, som det danske samfund ikke går ind for. På samme måde står der ting i Biblen, som vi i det danske samfund ikke kan acceptere, siger han til DR Østjylland.

Udsendelsesrækken har fået flertallet i Aarhus Byråd til at droppe planerne om en ny stormoské i byen.

Under mødet blev der udtrykt stærk kritik af, at borgmesteren og de øvrige repræsentanter fra partier, der har trukket støtten til stormoskéen, blev væk.

- Det vil vi ikke være med til. Vi er for dialog, vi er for dialog, lød det fra kvindegruppen De Ordinære, der bad alle de fremmødte om at vende tomlen ned til borgmesteren.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) havde ikke mulighed for at deltage, siger han til DR Østjylland, på grund af den korte varsel. Invitationen fik han og de øvrige politikere fire dage før mødet.

Nogle politikere var dog mødt op. Blandt andet kultur-rådmand Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre.

- Det er med kort varsel, man har sendt en invitation. Men jeg håber, at man i fremtiden vil tage en dialog med de mange fornuftige mennesker, der har været her, siger han.

Mest Læste

Annonce