Sundhedsminister i ordkrig med regionerne

Politik

01/10/2016 13:55

Nick Allentoft

Minister savner effekt af psykiatrimilliarder Sundhedsminister Sophie Løhde kritiserer regioner for ikke at have fået noget ud af milliarder til psykiatri.
Sundhedsminister Sophie Løhde kritiserer endnu engang regionerne for ikke at have fået noget ud af milliarder til psykiatri.   Regionerne fik i 2014 tilført milliarder af kroner til en forbedring af psykiatrien. Men der er ikke nogen synlig effekt af de mange nye penge, mener sundhedsminister Sophie Løhde (V), der i Politiken retter en skarp kritik af regionerne på baggrund af en redegørelse, regionerne har sendt til ministeriet.

Læs mere om psykiatrien her

Vi samler alle væsentlige historier om psykiatrien på denne temaside. 

- Der er mange ord i det, regionerne skriver, men jeg savner at kunne se konkret handling og at kunne se, hvad vi har fået for de 2,2 milliarder, som vi nu er halvvejs i udmøntningen af. Når Folketinget afsætter så mange penge ekstra, har vi også en klar forventning om, at både patienterne og sundhedspersonalet skal kunne mærke det, siger sundhedsministeren til Politiken.   LÆS OGSÅ: Sophie Hæstorp: Styrk nuværende rammer   Alle Folketingets partier stod bag aftalen om en styrkelse af psykiatrien, der blev indgået i 2014. Aftalen indebærer, at regionerne får 2,2 milliarder frem til 2018 startende i 2015.    Regioner totalt afvisende over for psykiatrikritik Regionernes formand, Bent Hansen, afviser totalt ministerens kritik.    - Jeg kan slet ikke genkende det billede. Jeg er helt uenig i kritikken, siger han til Ritzau.   Derfor vil regionsrådsformand Bent Hansen (S) mødes med ministeren.

- Jeg synes, hendes kritik er forfejlet. Det er alt for enkelt, hvis hun blot vil måle på antallet af senge og ansatte. Hvorfor ikke se på ventetiderne? Der har aldrig været så kort ventetid i psykiatrien, og vi har aldrig udredt og behandlet så mange patienter, siger Bent Hansen til Politiken.

Han peger samtidig også på, at regionerne for nylig har erstattet nogle sengepladser i den almene psykiatri med flere sengepladser i retspsykiatrien, som er langt dyrere. Også børnepsykiatrien har ifølge Bent Hansen fået et markant løft.   - Når man taler om et beløb op til 2,2 milliarder kroner, så blander man flere ting sammen. Indtil videre er der kommet 700 millioner til anlægsinvesteringer, og så er der kommet 300 millioner til driften.   - Vores budgetter til driften er steget med mere end de 300 millioner kroner, så pengene er godt og grundigt brugt, siger Bent Hansen.   Han fortæller, at regionerne behandler flere patienter og har nedbragt ventelisterne i psykiatrien.

- Ventetiderne har aldrig været kortere, så det synes jeg faktisk politikerne skulle være tilfredse med. I stedet for at fokusere på, om vi har ansat flere portører, så man kunne vise en personalefremgang. Det er jo ikke dem, vi skal bruge til at hjælpe patienterne, siger Regionsrådsformanden.

Sundhedsminister Sophie Løhde har indkaldt partierne i Folketinget til en drøftelse af udviklingen og sat Sundhedsdatastyrelsen til at indsamle yderligere data.   Derudover er Bent Hansen og regionerne indkaldt til et møde.   - Jeg vil da gerne igen forklare, hvordan aktivitetsvæksten har været, hvordan pengene er brugt, og hvordan det har gavnet patienterne, siger Bent Hansen.   /ritzau/  

 

Mest Læste

Annonce