Svend Thorhauge er De Radikales ny landsformand

Politik

20/09/2015 11:00

Nick Allentoft

De Radikales landsmøde har valgt Svend Thorhauge som partiets ny landsformand i stedet for Klaus Frandsen.

De Radikale har valgt Svend Thorhauge som ny landsformand i stedet for Klaus Frandsen, der forlader posten efter seks år.

På De Radikales landsmøde i Nyborg Strand fik Svend Thorhauge 191 stemmer mod 144 stemmer til Kristina Siig, mens fem stemmer var blanke eller ugyldige.

Den afgående landsformand Klaus Frandsen afviste lørdag, at han smækker med døren på grund af valgnederlaget, hvor partiet blev mere end halveret til otte mandater.

Han blev lørdag rost af partiets politiske leder, Morten Østergaard, for sin loyalitet med altid at sætte partiets interesser i centrum. Netop derfor havde Klaus Frandsen mere politisk indflydelse end sine forgængere, mente Morten Østergaard.

Radikale landsformænd er organisatoriske og har som udgangspunkt ingen officiel politisk indflydelse.

Svend Thorhauge, som leder Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midt, er medlem af partiets hovedbestyrelse, og Kristina Siig er forsker på Syddansk Universitet.

Der er også to kandidater til posten som næstformand. Det er Rune Christiansen, som underviser på læreruddannelsen i Aarhus og sidder i partiets hovedbestyrelse. Han udfordres af psykolog Vivan Heinola, som er suppleant i Region Hovedstaden. 

De Radikales vælger senere søndag en ny næstformand i stedet for Emil Dyred.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce