Sverige runder ti millioner indbyggere i februar

Infrastruktur

30/12/2016 12:57

Nick Allentoft

Der bliver flere og flere mennesker i Sverige. Hvert fjerde minut vokser befolkningen med én person.

To måneder inde i det nye år vil befolkningen i Sverige være over ti millioner mennesker.

Sveriges statistiske centralbyrån (SCB) siger ifølge avisen Svenska Dagbladet, at befolkningen hinsidan vokser med en person hvert fjerde minut.

Det betyder, at indvandringen og fødslerne er langt højere end det antal mennesker, der dør eller forlader Sverige.

Der er ikke tale om, at der bliver ti millioner svenske statsborgere. I tallet er medregnet asylansøgere, der har fået opholdstilladelse.

SCB siger ifølge avisen, at det er sandsynligt, at de ti millioner rundes på et tidspunkt i februar. Det er dog ikke til at sige mere præcist, hvilken dag eller på hvilket tidspunkt det sker.

Og det er heller ikke til at sige, om det bliver en nyfødt eller måske en indvandrer eller en asylansøger.

- Sandsynligvis vil den person, der bliver nummer ti millioner, være en asylansøger, som får opholdstilladelse, Men det kan også være en nyfødt eller en svensker, der vender tilbage til Sverige efter nogle år i udlandet, siger befolkningsstatistikker Tomas Johansson til avisen.

Han siger videre, at fortsætter den nuværende udvikling, vil Sverige have 12 millioner indbyggere i 2040.

De mange mennesker lægger pres på flere dele af samfundet, herunder boligsituationen. Sverige har 290 kommuner, og i 240 af dem er der boligmangel.

Som i mange andre lande søger indbyggerne i Sverige også mod byerne og de store kommuner, men Svenska Dagbladet påpeger, at Sverige faktisk har god plads til de mange mennesker.

I Sverige bor der knap 20 mennesker per kvadratkilometer.

Kigger man på et sted som Singapore, er der noget mere trængt. Her bor der 8000 personer per kvadratkilometer, mens der i Indien bor 380 personer per kvadratkilometer.

 

FAKTA OM DANMARK

Ifølge Danmarks Statistik havde Danmark 1. januar 2016 en befolkning på 5.707.251 indbyggere, hvoraf personer med dansk oprindelse udgjorde 87,6 % (5.003.378 personer), indvandrere 9,5 % (540.503 personer) og visse efterkommere 2,9 % (163.370 personer).[1] Af de 703.873 indvandrere og visse efterkommere har ca. en tredjedel en vestlig baggrund og to tredjedele en ikkevestlig baggrund.   Befolkningen er geografisk set ujævnt fordelt: I Østdanmark bor ca. 250 personer pr. km², mens der vest for Storebælt bor omkring 100 personer pr. km².[164] I hovedstaden København bor lidt over 1 million eller ca. en femtedel af hele landets befolkning.[165] 85% af befolkningen bor i byer.[166] Der findes et tysk-sindet mindretal i Sønderjylland.   Næsten en femtedel af befolkningen er under 15 år, og en anden femtedel er 65 år eller over, mens over halvdelen er 15-64 år.[163]   Der er indbyggere fra over 200 forskellige oprindelseslande i Danmark. I 2015 er de 10 største grupper fordelt på oprindelsesland tyrkere, polakker, tyskere, irakere, folk fra Libanon, Pakistan, Bosnien-Hercegovina, Rumænien, Somalia og Iran.[1] Derudover bor der i Danmark ca. 16.000 personer født på Grønland og 12.000 personer født på Færøerne.    

 

Mest Læste

Annonce