Teltlejr med asylansøgere evakueret på grund af storm

Velfærd

29/11/2015 16:00

Nick Allentoft

Stormen Gorm er på vej, og det får Thisted Kommune til at evakuere teltlejr med 150 asylansøgere.

Asylansøgerne i teltlejren i Thisted blev lørdag aften evakueret af frygt for, at kraftigt blæsevejr skulle få teltene til at falde sammen. Det oplyser Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

De 150 asylansøgere skal heller ikke sove i teltene natten til mandag, oplyser Beredskabsstyrelsen og Thisted Kommune.

- Det er en planlagt operation for at tilsikre, at vi har trygge og rolige beboere i et blæsevejr, som meteorologerne har sagt bliver ret kraftigt, siger chef for Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Lennart Kvist.

- Der har ikke sovet nogen i lejren i nat, og der kommer heller ikke til at sove nogen i lejren den kommende nat. Vores plan B er taget i brug, siger Lennart Kvist.

Ifølge Thisted Kommune bor der i øjeblikket 150 mænd i teltlejren. Mændene blev lørdag eftermiddag kørt af et lokalt busselskab til Thyhallen i Thisted, hvor de har tilbragt natten i hallen.

Ifølge direktør i Thisted Kommune, Lars Sloth, vil man ikke risikere, at nogen skal komme til skade i stormen.

- Det er klart, at vi ikke kan leve med risikoen for, at et telt skal blæse omkuld med mennesker i. Der kan være fare for, at telte kan styrte sammen, og det kan vi selvfølgelig ikke risikere. Derfor valget vi at flytte beboerne præventivt, siger han.

Lørdag forberedte Beredskabsstyrelsen Nordjylland teltlejren på det kraftige blæsevejr blandt andet ved at spænde teltene fast. 

Men med udsigt til storm besluttede Thisted Kommune og Beredskabsstyrelsen i samråd altså at rydde lejren og finde ny midlertidig indkvartering både natten til søndag og natten til mandag. 

Søndag aften ventes en ny og kraftigere storm at ramme området omkring teltlejren og resten af landet.

Stormen, som er blevet kaldt Gorm, rammer søndag aften det meste af Danmark med vindstød af orkanstyrke, oplyser DMI.

Især i det nordvestlige Jylland meldes om udsigt til endog "meget farligt vejr", lyder det fra DMI.

Teltlejren i Thisted for asylansøgere er den første af sin slags i Danmark. Den består af 25 telte og har plads til 250 personer. De første asylansøgere flyttede ind i lejren torsdag 19. november, oplyser Thisted Kommune.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce