Terrorforhandlinger på pause uden aftale

Politik

05/3/15 1:14

Suleman Haider

Vi mangler svar fra regeringen, siger blå blok på vej ud fra dagens møde i Justitsministeriet.

Torsdagens forhandlinger i Justitsministeriet er ikke mundet ud i en aftale om den kortsigtede terrorindsats.

Det meddeler forhandlerne fra Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative på vej ud fra et møde i Justitsministeriet.

Her har partierne bag politiforliget siden klokken 11 forhandlet om rammerne for en styrket indsats mod terror som følge af angrebet i Paris i starten af januar og skudangrebene i København i midten af februar.

- Vi kan ikke få ordentlige svar fra regeringen, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til den fremmødte presse.

Forud for forhandlingerne var det ellers forventet, at parterne kunne nå til enighed om at styrke politiindsatsen for det indeværende år.

I regeringens udspil er der i år afsat 50 millioner kroner til udbygning af politiets og PET's beredskabs- og overvågningsindsats, men kort før torsdagens møde erklærede justitsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen vil fordoble dette beløb.

Dermed er der lagt op til en samlet styrkelse af politiet i 2015 på 130 millioner, da udspillet også rummer 30 millioner til politiets it, analyse og døgnberedskab.

Peter Skaarup roser regeringens seneste træk og kalder det "en tilståelsessag", men oppositionen vil have flere oplysninger om politiets aktuelle overarbejdspukkel, før en aftale kan falde på plads.

- Så længe regeringen ikke kan svare, får vi nok ikke nogen aftale, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.