Thorning giver Løkke baghjul i troværdighed

Politik

03/10/2014 12:54

Suleman Haider

Helle Thorning-Schmidt ligger stadig længder foran Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen i troværdighedsmåling.

I de generelle meningsmålinger er der ingen ko på isen for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Her ser han ud til ubesværet at kunne moonwalke sig tilbage i Statsministeriet efter næste valg som leder af Folketingets største parti, og med et svulmende Dansk Folkeparti i ryggen.

Men når det gælder Løkkes personlige troværdighed, så er der stadig et pænt stykke op til den siddende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), der ellers fra regeringens fødsel har været martret af beskyldninger om løftebrud.

Det viser en ny måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

I målingen er i overkanten af 1000 vælgere blevet spurgt om, hvem af de to statsminister-rivaler, de synes, er den mest troværdige politiker.

Her svarer næsten halvdelen - 49,1 procent - at Helle Thorning-Schmidt i deres øjne er den mest troværdige politiker.

27,5 procent mener, at Venstres formand er mest troværdig, mens de resterende godt 23 procent ikke ved, hvem af dem de vil give prædikatet "mest troværdig".

Meget bedre ser det ikke ud for Lars Løkke Rasmussen, når vælgerne bliver spurgt om, hvem de foretrækker at se på posten som landets statsminister.

Her scorer Helle Thorning-Schmidt også højest med godt 41 procent, mens Lars Løkke Rasmussen med sine godt 35 procent også må se sig slået på den front.

Venstre holder i weekenden landsmøde i Herning.

Landsmødet er samtidig en markering af årsdagen for et rædselsår for Lars Løkke Rasmussens, hvor det først kom frem, at han gentagne gange havde rejst på flyindustriens absolutte limousine-klasse for klimaorganisationen GGGI, der støttes af danske bistandsmidler.

Og et halvt års tid senere kom det så frem, at Løkke også havde ladet sig påklæde med dyrt herretøj for at "professionalisere" sit look.

Venstre lagde de godt 150.000 kroner ud - penge, som Løkke siger, han har betalt tilbage i det omfang, han også bruger tøjet privat.

De dyre modevaner på partiets regning fik formandsstolen til at vakle under Lars Løkke Rasmussen. Et åbent oprør brød ud, men i juni landede affæren på den måde, at Løkke og næstformand Kristian Jensen indgik et såkaldt "formandskab" sammen.

 

FAKTA: Vælgerne om Thornings og Løkkes troværdighed Voxmeter har for Ritzau spurgt 1023 vælgere, hvem, de synes, er den mest troværdige statsministerkandidat.

* Hvilken af de to statsministerkandidater er efter din mening mest troværdig?

Helle Thorning-Schmidt (S): 49,10 procent

Lars Løkke Rasmussen (V): 27,50 procent

Ved ikke: 23,40 procent

* Foretrækker du Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen som statsminister?

Helle Thorning-Schmidt: 41,20 procent

Lars Løkke Rasmussen: 35,60 procent

Ved ikke: 23,20 procent

 

Kilde: Voxmeter

 

Mest Læste

Annonce