Thorning: Norden går forrest om klima og miljø

Bæredygtighed

27/10/2014 08:16

Nick Allentoft

Norden skal finde grønne løsninger, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) før Nordisk Råd mødes.

Norden skal lave grønne løsninger, som skaber job.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau, før Nordisk Råd mandag mødes i Stockholm. Hun præsenterer tirsdag Danmarks program "Vækst, velfærd og værdier", der gælder, når Danmark 1. januar 2015 bliver formand for Nordisk Ministerråd.

- Verden kigger mod Norden, når der skal findes grønne løsninger. Vi er en foregangsregion, når det handler om klima og miljø. Den position skal vi udnytte i fællesskab, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Det sikrer arbejdspladser, og det giver de nordiske lande en stærk stemme i de kommende forhandlinger om en global klima aftale.

Statsministeren hæfter sig ved, at de fem nordiske lande deler stærke værdier og samarbejder harmonisk.

- Det er ikke tilfældigt, at demokratiet og ligheden mellem mennesker har slået så stærke rødder, som tilfældet er i Norden, siger Helle Thorning-Schmidt.

Danmark vil som formand for Nordisk Ministerråd gøre sit for at nedbryde grænsehindringer mellem Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Det nordiske samarbejde gør en forskel, når det gavner borgerne, mener statsministeren.

- De nordiske lande har mange af de samme udfordringer, og vi kan lære meget af hinanden. Det gælder eksempelvis kampen mod social dumping, hvor vi skal blive bedre til at udveksle erfaringer, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Men også når det handler om, hvordan vi får bedre sundhed, og hvordan vi sikrer de ældre den bedst mulige omsorg, kan vi bruge det nordiske samarbejde, siger statsministeren.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce