Thorning: Regler for familiesammenføring er effektive nok

Politik

10/06/2015 11:50

Suleman Haider

Trods udsigt til flere familiesammenføringer, er regeringens stramning af reglerne effektiv, mener Thorning.

Trods udsigten til en stigning i antallet af familiesammenføringer i år mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at de nuværende regler er effektive nok.

- Når der kommer så mange flygtninge til Danmark, som der jo gør, når der kommer mange flygtninge til Europa i det hele taget, så kommer der også flere familiesammenførte, siger hun til Ritzau.

- Det er derfor, at vi har strammet reglerne, så man først kan få familiesammenføring lidt senere, end man ellers kunne få (efter et år, red.). Og det er på baggrund af, at vi skal følge med i Danmark, lyder det fra statsministeren.

Ifølge Jyllands-Posten bliver antallet af familiesammenføringer højere i 2015 end hidtil ventet.

Det skyldes især, at flygtninge fra Syrien trækker flere familiemedlemmer med sig end ved tidligere flygtningestrømme, og at en meget stor del af det seneste års asylstigning kommer fra netop Syrien.

En aktindsigt fra Statsministeriet viser, at regeringens økonomiudvalg i januar fik at vide, at myndighederne regner med "cirka 11.000 forventede opholdstilladelser som følge af familiesammenføring svarende til en fordobling af tidligere udmelding".

Spørgsmål: Men er stramningen af reglerne effektiv nok, når der tilsyneladende vil komme så mange flere?

- Ja, det mener jeg helt bestemt, at den er. Det er jo den første stramning i 12 år, og vi er glade for, at Venstre - efter at de skulle diskutere med sig selv i ganske lang tid - er med på den stramning. Og jeg er helt overbevist om, at den stramning var den rigtige, siger statsministeren.

 

Mest Læste

Annonce