Thulesen vil bruge 600 millioner på dagpenge

Velfærd

19/10/2015 13:54

Nick Allentoft

Der skal bruges 600-700 millioner kroner på at forbedre dagpengesystemet, mener Dansk Folkeparti.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må ændre holdning og bruge flere penge på dagpengesystemet. 

Sådan lyder kravet fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forud for at partierne på Christiansborg snart skal forhandle om ændringer i dagpengereglerne, skriver DR Nyheder.

- Nu er det Venstre, vi må have til at flytte sig, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

DF-formanden kan samtidig henvise til, at også Socialdemokraterne ønsker at bruge flere penge for at sikre danskere på dagpenge større tryghed.

- Vi taler om, at der er en manko på 600-700 millioner kroner. Det er det, mener jeg, som de politiske forhandlinger i høj grad kommer til at handle om: Kan man finde de penge andre steder, så det ikke er dagpengemodtagerne, der skal betale for forbedringer et andet sted i systemet, siger han.

DF-formanden vil foreløbig ikke anvise, hvor de nye penge skal findes. Det skal falde på plads i de kommende forhandlinger, siger han.

Overordnet ser Kristian Thulesen Dahl en række "gode takter" i Dagpengekommissionens anbefalinger.

Han hæfter sig især ved, at genoptjeningsreglerne ser ud til at blive bedre. Ledige skal ifølge kommissionen opnå retten til at forlænge dagpengeperioden fra to til maksimalt tre år, hvis de arbejder undervejs. Én dags arbejde giver ret til to dages ekstra dagpenge.

Til gengæld har DF-formanden et problem med Dagpengekommissionens forslag – som fagbevægelsens repræsentanter i kommissionen dog ikke støtter - om at indføre otte årlige karensdage, hvor man ikke kan få dagpenge.

- Det lyder hårdt med det antal karensdage, som er lagt ind, og jeg forstår godt, at fagbevægelsen ser ud til at have taget et forbehold her. Det er klart, at det er en af de finansieringskilder, som kan blive taget af bordet, hvis vi kan finde nye penge at putte ind i dagpengesystemet, siger Thulesen Dahl til DR.

Han er til gengæld åben for, at sænke dagpengesatsen for dimittender fra 82 procent til 78 procent.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce