Thyra Frank: Jeg får brug for hjælp til regler og love

Politik

29/11/2016 10:35

Nick Allentoft

Den nye ældreminister erkender, at hun får brug for støtte til love, regler og procedurer på sin nye post.
Udnævnelsen af Thyra Frank (LA) til ældreminister var ikke alene en overraskelse for diverse politiske kommentatorer og iagttagere.    Det var også en stor overraskelse for den tidligere plejehjemsforstander selv, fortæller hun under ministeroverdragelsen.   - Det er uvirkeligt for mig, at jeg i dag står her som ældreminister, siger Thyra Frank i sin tale i Sundheds- og Ældreministeriet, hvor hun får overdraget ældrestafetten fra Sophie Løhde (V).

Læs alt om Lotte-sagen

- Jeg har aldrig drømt om eller forestillet mig, at jeg en dag skulle blive ældreminister.

Den 64-årige politiker, der tidligere har siddet i Folketinget for Liberal Alliance, har arbejdet på et plejehjem siden februar 1975, fortæller hun i sin tiltrædelsestale.   - Ældreområdet fylder mine tanker, mit hjerte og liv, og sådan har det været siden februar 1975, siden jeg fik min første ansættelse på et plejehjem, siger hun.   Den 64-årige nyudnævnte minister erkender, at hun er helt grøn, hvad angår lovarbejde og ministererfaring.

- Jeg er fuldstændig klar over, at der er mange love, regler og procedurer, jeg ikke er bekendt med. Men jeg ved, at der er mange kloge folk i ministeriet, der er klar til at støtte mig. På forhånd tak for det, siger hun og høster klapsalver fra ministeriets ansatte.

Den nye ældreminister runder sin tale af med et par udtryk, hun har gentaget mange gange i sit lange arbejdsliv med ældre:   - Vi fødes som originaler, og vi skal ikke dø som kopier.   - De fleste af os ønsker et langt liv. Går det i opfyldelse, bliver man gammel.   Den anden del af Sundheds- og Ældreministeriet overtager Ellen Trane Nørby (V), der bliver sundhedsminister.   Thyra Franks udmærkelser 2001: Ældre Sagens Ældrepris. 2001: Kirsten Stallknecht Prisen for at fremme ytringsfriheden blandt sygeplejersker. 2002: Venstres Frihedspris. 2006: HK Københavns Anker Pris.  2008: Udnævnt til ridder af Dannebrogordenen.  2009: Nomineret til Årets leder.   Kilde: Thyra Franks hjemmeside  

Mest Læste

Annonce