Tidligere miljøminister siger farvel til Christiansborg

Politik

27/09/2016 09:49

Nick Allentoft

Den tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl har besluttet, at hun ikke genopstiller ved næste valg.

Efter mere end 11 år som folketingspolitiker har Danmarks tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl (S) besluttet, at hun ikke genopstiller ved næste valg. Det skriver hun på Facebook.

- Når Socialdemokratiets valgplakater går i trykken, bliver det uden mit billede iblandt, skriver hun.

Kirsten Brosbøl ønsker at prøve kræfter med noget andet.

- Efter 11 år i Folketinget har jeg besluttet mig for, at det er tid til for mig at komme i gang med det næste kapitel i mit arbejdsliv.

- Jeg har ikke noget konkret på hånden. Når jeg træffer min beslutning nu, hænger det sammen med de meget intense valgrygter, der kører. Jeg synes, det er mest fair, at de får mulighed for at få opstillet en ny kandidat inden valget, siger hun til Ritzau.

Den tidligere miljøminister meddelte mandag sin kredsbestyrelse og partiformand Mette Frederiksen, at hun ikke genopstiller.

Kirsten Brosbøl vendte tilbage til Christiansborg i marts, efter at hun har haft orlov fra jobbet som folketingsmedlem, fordi hun blev ramt af stress. Hun er dog kommet sig over sin stress, fortæller hun.

- Jeg har det rigtigt godt igen. Det er klart, at i den periode jeg var væk, havde jeg muligheden for at overveje næste skridt i min karriere, men det har også været vigtigt for mig at komme tilbage til Christiansborg og lige mærke efter, siger hun.

Folketingspolitikeren understreger, at hun indtil valget fortsætter arbejdet på Christiansborg.

- Det er svært at sige, om man kan nå så meget, inden valget kommer. Noget tyder på, at valget kan komme relativt hurtigt. Men jeg har tænkt mig at fortsætte med det, jeg er i gang med, indtil valget kommer, siger hun.

Kirsten Brosbøl har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2005. Ved valget 18. juni 2015 blev hun valgt som det andet mandat i Østjyllands Storkreds med i alt 10.843 personlige stemmer. Hun blev kun overgået af Nicolai Wammen (S).

/ritzau/

Mest Læste

Annonce