Tissepauser kan redde dig fra kroniske skader

Infrastruktur

19/12/14 9:30

Suleman Haider

Husk at passe dine toiletbesøg - også selv om du har travlt på arbejdet. For det kan både medføre urinvejsinfektioner og inkontinens, hvis du ikke får ladet vandet regelmæssigt. Det fortæller DR Nordjylland.

- I yderste konsekvens - og det ser vi nogle gange om året - får man overløbsinkontinens, som betyder, at urinen siver ud af én, fordi blæren er blevet for stor.

Det siger Thomas Larsen, der er overlæge på gynækologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

På Aalborg Universitetshospital oplever personalet hyppigt patienter, der har fået kroniske skader, fordi de holder for længe på vandet.

En af de grupper, der ofte glemmer toiletbesøget, er sygeplejerskerne selv, fortæller Anja Pors. Hun er sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital og har ikke altid selv tid til at gå på toilettet i løbet af arbejdsdagen.

- Det oplever jeg jævnligt, hvis ikke næsten dagligt, når jeg er på arbejde, og det kan desværre have den konsekvens, at man ikke er helt koncentreret om den opgave, man står med, siger hun.

På Sygehus Vendsyssel er billedet det samme. Det er dog ikke kun sygeplejersker, der henvender sig, fordi de ikke får ladet vandet regelmæssigt på jobbet.

- Dem, der sidder på kontor, har også problemer, fordi de render fra det ene møde til det næste og ikke har tid til at gå på toilettet, siger Anette Vestermark, der er kontinenssygeplejerske på Sygehus Vendsyssel.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.