Tissepauser kan redde dig fra kroniske skader

Infrastruktur

19/12/2014 10:30

Suleman Haider

Husk at passe dine toiletbesøg - også selv om du har travlt på arbejdet. For det kan både medføre urinvejsinfektioner og inkontinens, hvis du ikke får ladet vandet regelmæssigt. Det fortæller DR Nordjylland.

- I yderste konsekvens - og det ser vi nogle gange om året - får man overløbsinkontinens, som betyder, at urinen siver ud af én, fordi blæren er blevet for stor.

Det siger Thomas Larsen, der er overlæge på gynækologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

På Aalborg Universitetshospital oplever personalet hyppigt patienter, der har fået kroniske skader, fordi de holder for længe på vandet.

En af de grupper, der ofte glemmer toiletbesøget, er sygeplejerskerne selv, fortæller Anja Pors. Hun er sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital og har ikke altid selv tid til at gå på toilettet i løbet af arbejdsdagen.

- Det oplever jeg jævnligt, hvis ikke næsten dagligt, når jeg er på arbejde, og det kan desværre have den konsekvens, at man ikke er helt koncentreret om den opgave, man står med, siger hun.

På Sygehus Vendsyssel er billedet det samme. Det er dog ikke kun sygeplejersker, der henvender sig, fordi de ikke får ladet vandet regelmæssigt på jobbet.

- Dem, der sidder på kontor, har også problemer, fordi de render fra det ene møde til det næste og ikke har tid til at gå på toilettet, siger Anette Vestermark, der er kontinenssygeplejerske på Sygehus Vendsyssel.

Mest Læste

Annonce