Tjetjener erkender drab på russisk oppositionspolitiker

Politik

08/3/15 11:02

Nick Allentoft

To personer er sigtet for drab på russisk oppositionspolitiker, mens den ene har erkendt sin involvering.

En tjetjener, der er sigtet for drabet på den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov for ni dage siden, har tilstået, at han var involveret i drabet.

Det siger den russiske dommer Natalija Musjnikova under grundlovsforhøret.

Retten i Moskva har varetægtsfængslet tjetjeneren Saur Dadajev frem til 28. april. 

Det fremgår endnu ikke, under hvilke omstændigheder han har erkendt sin involvering, men han har tilsyneladende selv tilstået.

- Dadajevs involvering i forbrydelsen er bekræftet af dels hans egen tilståelse og dels den samlede bevisbyrde, der er indsamlet som del af sagen, siger Natalija Musjnikova under grundlovsforhøret.

Fem personer er anholdt og mistænkt for at være involveret i drabet på Boris Nemtsov, der blev dræbt for forrige fredag på åben gade nær Kreml i den russiske hovedstad.

De resterende fire mistænkte har nægtet sig skyldige.

Foruden Saur Dadajev er Ansor Gubajev foreløbig sigtet i sagen. De er begge fra den urohærgede russiske delrepublik Tjetjenien. 

Dadajev har gjort tjeneste ved en specialenhed under det tjetjenske politi, mens Gubajev har arbejdet for et privat sikkerhedsfirma i Moskva. De blev begge anholdt lørdag i republikken Ingusjetien.

De er begge sigtet for drabet, men Gubajev nægter at være involveret. Retten i Moskva har endnu ikke afgjort hans skæbne.

De fem mistænkte blev ført ind i retssalen i Moskva, hvor maskerede sikkerhedsofficerer holdt et fast greb i deres bundne arme.

Tre af de mistænkte er endnu ikke sigtet. Det drejer sig om Sjagid Gubajev, Ansors yngre bror, Ramsat Bakhajev, samt Tamerlan Eskerkhanov.

Kreml har tidligere afvist at være involveret og betegner drabet som en "provokation", der har til formål at kaste et dårligt lys over den russiske præsident, Vladimir Putin, og styrke hans modstandere.

/ritzau/Reuters