Trafiklysets farver skal vurdere sygehusenes indsats

Politik

06/04/2016 10:40

Nick Allentoft

Otte nationale mål og et vurderingssystem skal ifølge sundhedsministeren løfte kvaliteten i sundhedsvæsnet.
Rød, gul eller grøn.   Sundhedsminister Sophie Løhde (V) og Danske Regioner er inden længe på vej med otte nye nationale mål, og samtidig skal indsatsen på sygehusene og i kommunerne fremover måles og bedømmes med trafiklysets farver. 

Det skal gøre det lettere at overskue, hvor der er behov for forbedringer i sundhedsvæsnet. Rødt lys indikerer en dårlig indsats, mens det grønne lys betyder, at niveauet er over landsgennemsnittet.

- De nationale mål skal være med til at holde fokus på det, som rent faktisk gør en forskel for patienterne, siger sundhedsminister Sophie Løhde i en skriftelig kommentar.    - Fra politisk hold er det vores opgave at sætte en klar retning for sundhedsvæsenet, og det gør vi med få, ambitiøse og forpligtende nationale mål, siger hun.   De opstillede mål og trafiklysets farver er en del af de forandringer, der afløser den nuværende model med mange registreringer og proceskrav på sygehusene. De otte overordnede mål omfatter blandt andet bedre sammenhængende patientforløb, forbedret overlevelse og patientsikkerhed og et mere effektivt sundhedsvæsen.   Foreløbig er de otte mål blot et udkast, og før de kan implementeres i sundhedsvæsnet, skal de vedtages ved en politisk aftale mellem regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), ser frem til indførelsen af de nye mål.    - De her mål vil hjælpe os til at have endnu mere øje for, at både regioner og ministerium er her for patienternes skyld, siger han.    - De nye mål vil blandt andet sikre fokus på antallet af patienter, der får den bedste kliniske behandling, og en styrket indsats rettet mod ældre patienter og kronisk syge.   FAKTA: Her er ministerens udkast til nye sundhedsmål Nye overordnede mål skal blandt andet øge patientinddragelsen og forbedre patientsikkerheden. Sundhedsvæsnet skal fremover styres med otte nye nationale mål.    Målene skal vedtages ved en politisk aftale mellem Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og regeringen, men Sundheds- og Ældreministeriet er allerede klar med et udkast til målenes overskrifter:   * Bedre sammenhængende patientforløb.   * Styrket indsats for kronikere og ældre patienter.   * Forbedret overlevelse og patientsikkerhed.   * Behandling af høj kvalitet.   * Hurtig udredning og behandling.   * Øget patientinddragelse.   * Flere sunde leveår.   * Mere effektivt sundhedsvæsen.   Kilder: Sundheds- og Ældreministeriet, Jyllands-Posten.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce