Foto: Folketinget.dk.
Foto: Folketinget.dk.

Troels Lund Poulsen tilbage på ministerholdet

Politik

28/6/15 9:14

Nick Allentoft

Troels Lund Poulsen er efter ballade om skattesag tilbage i ministerkontorerne som erhvervs- og vækstminister.

Han var helt nede og vende, Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen.

Skattesagen mod tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) begyndte at rulle kort efter, at den tidligere S-R-SF-regering var kommet til magten.

Der blev nedsat en særlig undersøgelseskommission, der blandt andet skulle granske, hvordan den nu forhenværende statsministers fortrolige skattepapirer kunne havne på forsiden af BT op til valget, og her rettede opmærksomheden sig mod den daværende skatteminister.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Troels Lund Poulsen måtte en overgang tage orlov fra Folketinget, ligesom han måtte slæbe sig gennem afhøringer i skattesagskommissionen, hvor han pure afviste at have blandet sig i behandlingen og afgørelsen af Thornings konkrete skattesag.

Han afviste også at have kendskab til, hvordan Thornings skattepapirer kunne nå frem til pressen, og han afviste at have interesseret sig synderligt for selve sagen mod hans politiske modstander.

Skattesagskommissionen fandt aldrig ud af præcis, hvem der stod bag lækagen. 

Men kommissionen fandt, at Troels Lund Poulsen ikke havde trådt ved siden af og taget for aktivt del i myndighedernes håndtering af Thornings skattesag, der i øvrigt også endte med en frifindelse.

Herefter begyndte Troels Lund Poulsen langsomt at krabbe sig tilbage på Christiansborg, og selvom partierne i den røde blok efterfølgende har givet Troels Lund Poulsen en politisk "næse" for skattesagen, så ændrede det ikke ved, at den tidligere minister var på vej tilbage i politik.

Han bakkede fuldt op om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, da han var på nippet til at blive vippet af pinden som formand for godt et år siden.

Og nu er Troels Lund Poulsen altså som ventet tilbage som minister. Også som ventet ikke i rollen som skatteminister, men som erhvervs- og vækstminister.

/ritzau/

Annonce