Tusk til økonomiske migranter: Hold jer væk fra Europa

Politik

03/03/2016 13:55

Nick Allentoft

Samtidig slår EU-præsidenten fast, at det ikke vil løse noget at smide Grækenland ud af Schengen-samarbejdet.

Hold jer væk fra Europa!

Så klar er beskeden fra EU-præsident Donald Tusk til verdens økonomiske migranter, efter han torsdag formiddag har holdt møde i Athen med den græske premierminister, Alexis Tsipras, om flygtningekrisen.

- Jeg ønsker at appellere til alle jer potentielle ulovlige økonomiske migranter, uanset hvor I er fra: Lad være med at komme til Europa. Tro ikke på smuglerne. Lad være med at risikere jeres liv og jeres penge. Det vil alt sammen være for ingenting, siger Tusk på et pressemøde.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

- Grækenland eller andre europæiske lande vil ikke længere være et transitland. Schengen-reglerne træder i kraft igen, tilføjer han.

Samtidig understreger Tusk, at det ikke løser noget at ekskludere Grækenland fra Schengen-samarbejdet:

- Grækenland er en del af Schengen og en del af Den Europæiske Union og vil fortsat være det.

Mødet med den græske premierminister sker forud for næste uges topmøde i Bruxelles om flygtninge- og migrationskrisen. 

Torsdag eftermiddag drager formanden for Det Europæiske Råd videre til Tyrkiet, hvor han klokken 15 mødes med premierminister Ahmet Davutoglu. 

Her vil Tusk opfordre Tyrkiet til at tilbyde mere "intensiveret" hjælp til at reducere strømmen af flygtninge og migranter til Europa via Grækenland.

Efterfølgende vil Donald Tusk fredag rejse videre til Istanbul for at mødes med præsident Recep Tayyip Erdogan.

/ritzau/AFP

Mest Læste

Annonce