Tyske firmaer, der har filialer i Storbritannien, bør forberede sig på en "meget hård brexit", altså en hovedkuls udtræden af EU.
Det siger Tysklands største industrisammenslutning, BDI, som beskylder premierminister Theresa May for at mangle en klar strategi for, hvordan Storbritannien skal forlade EU.
- Efter fire runder forhandlinger ser tysk industri med bekymring på fremskridtene i brexit-forhandlingerne, siger BDI's direktør, Joachim Lang, til journalister.
- Den britiske regering mangler et klart koncept, selv om de taler en masse, mener han.
Ny Europa-sektion på DenOffentlige
Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.
Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.
Onsdag sluttede den årlige partikonference i Storbritanniens regerende konservative parti. Det var præget af splittelse og dyb uenighed om, hvad der skal ske i forhandlingerne med EU.
Den britiske udtræden af EU skal være en realitet senest i marts 2019.
- Tyske selskaber med en tilstedeværelse i Storbritannien og Nordirland må nu forberede sig på den mest alvorlige udgang - en meget hård brexit, siger Lang.
- Alt andet ville være naivt, mener han.
En hård brexit betyder, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftaler med EU. Landet vil i stedet falde tilbage på WTO's regler.
Det vil betyde, at tyske virksomheder i Storbritannien for fremtiden skal betale told, hvis de ønsker at eksportere deres varer til EU.
BDI bekræfter, at det har nedsat en gruppe, som skal forberede en hovedkuls britisk afsked med EU.
Blandt deltagerne er Airbus, Siemens og Deutsche Bank, oplyser kilder til Reuters.
Det var en hårdt presset Theresa May, som onsdag med sin tale afsluttede det konservative landsmøde i Storbritannien.
Hun fik et langt hosteanfald, bogstaver i partiets slogan faldt ned, mens hun talte, og en komiker, der optrådte som konservativ delegeret, stak hende under talen en fyringsformular, som han sagde "er fra Boris".
Det var en henvisning til udenrigsminister Boris Johnson, som uden premierministerens godkendelse har skrevet, at Storbritannien skal søge en hård brexit.
/ritzau/Reuters