Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V)
Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V)

V-ordfører om skjult støtte: Jeg har begået en klar fejl

Politik

05/12/14 8:37

Suleman Haider

Ifølge Kristian Pihl Lorentzen er det en fejl, at han ikke har fortalt om et støttebeløb på 200.000 kroner.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), indrømmer, at det er en fejl, at han ikke har indberettet et beløb på omkring 200.000 kroner, som han modtog fra en erhvervsklub i den seneste valgkamp. 

Den manglende indberetning til myndighederne er et brud på partistøtteloven.

- Indberetningen, der skal sendes af sted i kølvandet på et valg, er ikke blevet sendt. Det er en klar fejl, og det beklager jeg. Det er der nu rettet op på, og fremadrettet vil jeg sørge for, at der er fuldstændig styr på det her, siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

Aktindsigter om partistøtte til Region Midtjylland og Viborg Kommune, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at en lobbyorganisation for transport var blandt donorerne til politikeren, hvis mærkesag er netop transportområdet.

Venstres transportordfører afviser dog blankt, at han ligger under for at fremme virksomheders budskaber som tak for støttekronerne.

- Der er ikke nogen danske politikere, der accepterer, at der bindes betingelser i halen på de frivillige bidrag, der kommer ind. Jeg accepterer overhovedet ikke nogen form for betingelser, og det er der heller ikke nogen, der har stillet, slår Kristian Pihl Lorentzen fast.

De 200.000 kroner kommer fra en erhvervsklub, som Venstre-politikeren selv har været med til at stifte. Den bærer navnet Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug og øremærker sin pengeindsamling til Kristian Pihl Lorentzens valgkamp.

- Beløbet fremgår af kredsens (i Venstre, red.) regnskab, som er fremlagt på en generalforsamling og behandlet og godkendt. Der er ikke noget ønske om at skjule det, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Reglerne for partistøtte fastslår, at alle bidrag til partier på over 20.000 kroner skal fremgå af partiregnskabet. Det er en alvorlig sag at overtræde partistøtteloven, og det kan give bøde og i værste fald op til fire måneders ubetinget fængsel.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.