Venstres Marcus Knuth

V-profil ser frem til ny tysk udlændingelinje med højreparti

Politik

25/09/2017 12:54

Nick Allentoft

Det vil sikre ny tysk udlændingepolitik med AfD i parlamentet, siger Venstres Marcus Knuth. Det møder straks kritik fra partifælle.

Er det en god eller en dårlig ting, at det indvandrerkritiske højrefløjsparti AfD (Alternative für Deutschland) er blevet det tredjestørste parti i Tyskland?

Det spørgsmål er der mere end én mening om i Venstre.

Udlændingeordfører Marcus Knuth skrev søndag aften på Facebook, at han glæder sig over, at der "nu er kommet en bedre balance i det tyske parlament":

- Nu også med partiet AfD, som forhåbentlig vil sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik.

Den melding overraskede partifællen og EU-ordfører Jan E. Jørgensen, der kommenterede opslaget med "WTF?!?" (What the fuck, red.).

Over for Ritzau uddyber Jan E. Jørgensen, at Marcus Knuths opslag ikke er udtryk for Venstres politik:

- Man skulle meget nødigt få det indtryk, at Venstre bakker op om AfD. Det gør vi ikke. 

- Vi bakker op om vores søsterparti FDP (De Frie Demokrater, red.), som i øvrigt også har fået et fremragende valg. Og det havde været mere passende, hvis Marcus Knuth havde glædet sig over FDP i stedet for AfD.

Men opslaget skal "på ingen måder" læses som en støtte til AfD, forklarer Marcus Knuth til Ritzau. Derimod glæder han sig over, at kansler Angela Merkel ser ud til at ville ændre indvandringspolitik:

- Merkel har ført en katastrofal udlændingepolitik ved at lukke en million migranter og flygtninge ind. Og så kommer der jo desværre – med streg under desværre – en modreaktion i det politiske landskab. 

- Merkel siger så, at de stemmer vil hun gerne vinde tilbage – og det gør hun forhåbentlig ved at arbejde for at sikre Europas grænser i stedet for at åbne dem. 

- Så det glæder mig, at hun nu vil rette ind – og det gør hun, fordi AfD er kommet ind.

Spørgsmål: Du siger, at AfD desværre er kommet i parlamentet, men for et halvt døgn siden glædede det dig. Hvordan hænger det sammen?

- Jeg er ikke enig i deres synspunkter, men de er et resultat af Merkels katastrofale politik. Og jeg glæder mig over, at hun siger, at hun vil arbejde på at få de stemmer igen – fordi hun forhåbentlig vil gøre det ved at føre en anden udlændingepolitik.

Spørgsmål: Så du glæder dig ikke over, at AfD er kommet i parlamentet?

- Jeg glæder mig over, at Merkel siger, at hun vil vinde stemmer tilbage fra AfD – fordi det forhåbentlig er et tegn på, at hun vil føre en anden politik.

Spørgsmål: Så du glæder dig over, at AfD er kommet ind?

- Jeg vil ikke sige, at jeg glæder mig over, at de er kommet ind. Jeg glæder mig over, at der er kommet en bedre balance – og med det mener jeg, at Merkel vil føre en mere ansvarlig politik.

Jan E. Jørgensen noterer sig forklaringen fra partifællen:

- Det er jo, hvad man godt kan kalde at trække i land. Og det, synes jeg, er rigtig godt.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce