Valget udskyder forhandlinger om kommunernes budgetter

Politik

28/5/15 8:06

Suleman Haider

Udskrivelsen af valget betyder, at budgetforhandlingerne mellem kommunerne og regeringen sættes på pause.

Budgetforhandlingerne mellem kommunerne og regeringen bliver sat på standby som følge af valgudskrivelsen.

Forhandlingerne har ellers været i gang siden begyndelsen af maj, men de stopper altså nu. 

Det fortæller formanden for kommunernes forening KL, Martin Damm (V).

- Alle vores forhandlinger er nu sat på pause. Vi vidste jo godt, at der var en sandsynlighed for, at det kunne ske. Det kan ikke være meget anderledes, og det må vi indrette os efter, siger formanden.

Forhandlingerne genoptages først, når valget er overstået, og en ny regering er dannet. Det kan godt komme til at presse de deadlines, som kommunerne normalt arbejder ud fra.

- De enkelte kommuners budget skal ifølge loven vedtages senest 15. oktober, men da der også skal være to høringsrunder, skal de være klar med budgettet omkring 1. september, siger Martin Damm.

Og netop dén frist kan måske ende med at blive rykket, hvis regeringsdannelsen og de efterfølgende forhandlinger mellem regeringen og kommunerne trækker ud. Det erkender KL's formand.

- Det kan jo godt være, at det bliver svært at nå. Det kommer an på, hvor hurtigt der dannes regering, og hvordan forhandlingerne går derefter. 

- Det kan være, vi må se på, om man kan rykke på tidsfristerne, men det burde være muligt at nå, siger han.

Martin Damm oplyser, at det næste møde mellem parterne skulle være afholdt på fredag, men den aftale er altså nu slettet i kalenderen.

Det er ikke kun kommunernes forhandlinger med regeringen, som nu bliver sat på pause. 

Regionerne har også forhandlet om et nyt budget med regeringen, men også disse forhandlinger sættes på pause. Ligesom kommunernes forhandlinger, så genoptages de først, når en ny regering er på plads.

Folketingsvalget afholdes torsdag 18. juni.