Martin Geertsen (V)
Martin Geertsen (V)

Venstre: Plan for at stoppe radikalisering er for blød

Politik

19/9/14 9:48

Suleman Haider

Danske statsborgere, der rejser til Irak og Syrien, skal have lange fængselsstraffe, lyder det fra partiet.

Regeringens plan for at stoppe unge fra at drage i hellig krig og vende radikaliserede tilbage er ikke skrap nok.

Det mener Venstre, efter at statsministeren torsdag aften på DR løftede en del af sløret for det udspil, der præsenteres fredag.

Her sagde Helle Thorning-Schmidt (S) blandt andet, at herboende udlændinge, der er under mistanke for at ville rejse af sted til Syrien eller Irak, skal have deres opholdstilladelse frataget, mens danske statsborgere risikerer at miste passet eller komme i fængsel.

Men det er ikke godt nok ifølge Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

- Statsministeren vil tage deres pas, men hvis der er tale om danske statsborgere, vender de alligevel tilbage, og her lider regeringens plan under en udtalt mangel på hårde sanktioner, siger Martin Geertsen.

- Venstre foreslår op til seks års fængsel for danske statsborgere, som opholder sig i terror-områder, som vi ser i Syrien og Irak. Det gør vi netop, fordi vi bliver nødt til at have en hård konsekvens, hvis og når de vender hjem, tilføjer han.

Regeringens handlingsplan bliver præsenteret af socialminister Manu Sareen (R) og justitsminister Karen Hækkerup (S) fredag klokken 12. 

Ifølge Berlingske lægger regeringen op til, at lærere, undervisere, socialrådgivere, jobkonsulenter og ungdomsvejledere skal undervises i, hvordan ekstremisme kan forhindres i opløbet.

Derudover skal et landsdækkende korps af mentorer oprettes, som kommunerne skal kunne benytte sig af, hvis unge er i akut fare for at blive radikaliseret eller allerede har tilknytning til et ekstremistisk miljø.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste, PET, er flere end 100 personer rejst til Irak eller Syrien siden 2011 for at drage i hellig krig. De fleste formodes at være blevet tilknyttet grupper som for eksempel Islamisk Stat.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.