Jørgen Johansen (K) må opgive borgmesterposten i Allerød.
Jørgen Johansen (K) må opgive borgmesterposten i Allerød.

Venstre snupper borgmesterkæden fra Konservative i Allerød

Politik

22/11/17 7:59

Nick Allentoft

Efter en del drama har Venstre ifølge TV2 Lorry taget borgmesterstolen i nordsjællandske Allerød.

Karsten Längerich (V) er konstitueret som ny borgmester i Allerød Kommune. Dermed forlader Jørgen Johansen (K) posten. Det skriver TV2 Lorry.

Allerød har historisk set ikke været bleg for lidt valgnatsdrama, og siddende borgmester Jørgen Johansen forlod da også forhandlingsbordet undervejs i nattens forhandlinger denne gang.

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Selv om Venstre med 18 procent af stemmerne blev den lille af de to borgerlige partier, så gik borgmesterposten altså til partiet. Konservative tog 20,9 procent af stemmerne.

For Konservative var der tale om en tilbagegang på 5,8 procentpoint, mens der for Venstre var tale om en fremgang på 0,5 procentpoint.

Ifølge TV2 Lorry blev den nye borgmester bakket op af et bredt flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Blovstrød Listen, Vores Allerød og Radikale Venstre.

Det var alle partier, der blev valgt ind, med undtagelse af Enhedslisten og Konservative.

Dermed vender Venstre tilbage som borgmesterparti i kommunen for første gang siden 1994, hvor byen skiftede til Konservative.

Fra 1994 til 2008 sad Konservatives Eva Nejstgaard på posten, så havde Erik Lund en periode og sidst altså Jørgen Johansen.

Ved de to seneste kommunalvalg har der været ganske store problemer med at få konstitueret en borgmester. Ifølge TV2 Lorry tog det ved seneste valg 16 dage, før byrådet kunne pege på Jørgen Johansen.

 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce