Venstrefløjs-profilen Trine Mach forlader SF

Politik

13/10/2015 14:29

Nick Allentoft

Trine Mach mener, at SF minder for meget om Socialdemokraterne, og melder sig ud.

En af de mest profilerede politikere på SF's venstrefløj, tidligere folketingsmedlem Trine Mach, melder sig nu ud af partiet. Det skriver Information tirsdag.

Selv om Trine Mach understreger, at hun ikke smækker med døren, og at der er flere årsager til udmeldelsen, kritiserer hun SF for at lægge sig for tæt på Socialdemokratiet.

- Der er ikke én politisk anledning, som gør, at jeg siger, at nu er det nok. Men jeg synes, at SF stadig placerer sig for meget i Socialdemokraternes skygge på især værdipolitikken og dele af udenrigs- og sikkerhedspolitikken, siger hun til Information.

- Mere overordnet savner jeg en klar fortælling om, at det er muligt at indrette samfundet radikalt anderledes. Hvor vil vi hen? En fortælling, som skal styre den dag-til-dag-politik, vi laver, siger Trine Mach. 

Gruppeformand Jonas Dahl er overrasket og "ked af" Trine Machs udmeldelse.

- Men sådan er det nogle gange, at vejene skilles, og det er vist ingen hemmelighed, at Trine i mange tilfælde har været kritisk i forhold til den politiske linje, som et flertal i gruppen eller SF’s medlemmer har valgt, siger Jonas Dahl til avisen.

Politisk journalist fra Weekendavisen Hans Mortensen har skrevet bogen "Magtens Pris" om SF. Han ser Trine Machs udmelding som et udtryk for, at der stadig er utilfredse fløje i SF.

- Efter formandsvalget mellem Vilhelmsen og Krag skulle Pia Olsen Dyhr være den samlende profil. Det er sket, at hun har samlet de mere moderate dele af partiet, siger Hans Mortensen til Ritzau.

- Men at Trine Mach forlader SF er et vidne om, at Pia Olsen Dyhr ikke har formået at samle den yderste venstrefløj og den yderste højrefløj, siger Hans Mortensen.

Trine Mach har siddet i Folketinget af tre omgange. I 2009 og 2011 som stedfortræder, og fra 2013 indtil folketingsvalget i juni i år. 

Ved det seneste folketingsvalg endte Trine Mach på fjerdepladsen blandt SF’s kandidater i Sjællands Storkreds, der kun gav valg til en enkelt folkesocialist.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce