Wikipedia: Verdensbankens chef, Jim Yong Kim

Verdensbankens chef råber op: Klimaet skal reddes nu

Politik

23/04/2015 14:18

Suleman Haider

Klimaforandringer er alvorlig trussel mod udvikling, og det internationale samfund må handle, siger bankchef.

Verdens stats- og regeringschefer må stramme sig an for at sikre en ambitiøs klimaaftale senere på året, og de aktuelle forandringer i klimaet er en "fundamental trussel" mod udvikling. 

Den advarsel lyder torsdag fra Verdensbankens chef, Jim Yong Kim, som sender en bred appel om at "handle nu". 

Det er nødvendigt at begrænse den globale opvarmning og føre en politik, der fremmer bæredygtig udvikling. 

Ellers er konsekvensen "ødelæggende," lyder det.

- Klimaforandringerne er en fundamental trussel mod udvikling i vor tid, siger Jim Yong Kim på en konference i Hongkong. 

- Det er påkrævet, at det internationale samfund i år finder måder at finansiere udvikling og indgreb mod klimaforandringer, siger han. 

Stigende vandstand er et blandt flere problemer, der blandt andet kan ramme storbyer i Asien. 

- En stigning på 15 centimeter udgør sammen med flere kraftfulde storme en trussel mod Bangkok, der kan blive oversvømmet i 2030'erne, siger bankchefen med henvisning til forskning fra Postdam-instituttet. 

Der er klimatopmøde, COP21, i Paris til december. 

Verdensbanken er ifølge Jim Yong Kim i dialog med Kina og regeringer i udviklingslande om at fremme bæredygtig vækst. Kina har overhalet USA som det land, der udleder mest CO2.

- Vi kan vælge at bygge smarte byer og kræve strenge standarder for energieffektivitet. Vi kan investere i hurtig offentlig transport, og vi kan øge brugen af energikilder med lavt udslip af CO2, lyder forslag fra Jim Yong Kim. 

Hongkongs politiske leder, Leung Chun-ying, mener, at det er "lettere sagt end gjort" at finde løsninger på klimaudfordringer. 

- Hongkong lægger stor vægt på kampen mod klimaforandringer. Det er naturligvis lettere sagt end gjort. Men jeg er glad for at kunne sige, at vi er godt på vej, siger Leung Chun-ying.

Indbyggerne i Hongkong oplever og er i stigende grad bekymret over forureningen i millionbyen ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Mest Læste

Annonce