Vestager: Danmark skal tage sit ansvar for flygtningene

Politik

09/09/2015 14:28

Nick Allentoft

Det afgørende er ikke kvoter, men at Danmark løfter sit europæiske ansvar i flygtningekrisen, mener Vestager.

Danmark skal også tage sin del af det europæiske ansvar i den historiske flygtninge- og migrationskrise. Det er det afgørende, og ikke om det sker ved at gå med i EU-kvoter eller ej.

Det siger EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, efter at formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, onsdag har holdt sin første State of the Union-tale i Europa-Parlamentet.

I talen opfordrer Juncker EU-landene til at acceptere en tvungen fordeling af 160.000 flygtninge her og nu og et permanent system til fordeling af flygtninge under fremtidige kriser.

Margrethe Vestager synes, at det er "en stærk og rigtig tale", hvor Juncker opfordrer alle EU-lande til at tage stilling til, hvilket Europa vi vil være. Men Danmark må selv vælge måden, mener hun.

- Tiden er inde til at lægge juraen til side og sige, at vi gerne vil vise os som det land, vi er, nemlig et land, der også tager ansvar for de mennesker, der har behov for beskyttelse, siger Vestager.

- Jeg er ikke så optaget af, om man melder sig ind i den teknisk del af det og siger, at vi også vil have vores tekniske kvote. Men nu og her skal man sige meget klart, at vi er også europæere, og at vi vil tage vores del af ansvaret, siger hun.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce