Næste uge fremlægger Vestager regeringens Økonomisk Redegørelse, hvor tallene før har skuffet. Hvilket fik hende til at kalde 2012 for "20træls".
Næste uge fremlægger Vestager regeringens Økonomisk Redegørelse, hvor tallene før har skuffet. Hvilket fik hende til at kalde 2012 for "20træls".

Vestager ser forsigtig økonomisk fremgang

Politik

06/12/13 9:19

Freja Eriksen

Det går fremad i dansk økonomi, men der er brug for reformer, siger økonomiminister Margrethe Vestager (R).

Dansk økonomi er forsigtigt på vej frem.

Det siger økonomiminister Margrethe Vestager (R) ved en vækstkonference i den borgerligt-liberale tænketank Cepos hos Dansk Industri i København.

- Der er faktisk en begyndende vækst. Lige så stille vender kurverne. Der er små tegn på vækst. I dag er optimismen og troen på fremgang begyndt at få lidt fundament. Både herhjemme og i udlandet, siger Margrethe Vestager.

Næste uge fremlægger hun regeringens Økonomisk Redegørelse, hvor tallene før har skuffet. Hvilket fik Vestager til at kalde 2012 for "20træls".

- Vi ønsker, at det bliver mere attraktivt at være virksomhed i Danmark, siger hun.

Opsvinget i dansk økonomi skal være holdbart, så danske virksomheder ikke flytter til udlandet. De offentlige anlægsinvesteringer er historisk høje, og skatterne er sænket, siger hun.

- I den finanslovaftale, vi har lavet med stor glæde, har vi kunnet rykke skattelettelser frem. Det er en god finanslov, og det er et godt politisk samarbejde, der ligger bag den, siger Margrethe Vestager.

Med regeringens reformer er over halvdelen af danskerne fremover i beskæftigelse, siger hun.

- Vi vil have flere i arbejde og færre på forsørgelse, siger Margrethe Vestager.

Det er "tåkrummende pinligt", at det danske velfærdssamfund ikke har brudt den sociale arv, siger hun om de dårlige danske tal i Pisa-undersøgelsen af folkeskolen.

I foråret ser Produktivitetskommissionen på mulighederne for at øge produktiviteten, siger hun.

- Vi vil gerne have, at den offentlige sektor umisforståeligt er sat i verden for borgernes skyld. Vi vil gerne gøre op med processerne for processernes egen skyld, siger Margrethe Vestager.

Regeringen søger 12 milliarder kroner ved effektivisering i det offentlige påpeger hun.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.