Næste uge fremlægger Vestager regeringens Økonomisk Redegørelse, hvor tallene før har skuffet. Hvilket fik hende til at kalde 2012 for "20træls".

Vestager ser forsigtig økonomisk fremgang

Politik

06/12/2013 10:19

Freja Eriksen

Det går fremad i dansk økonomi, men der er brug for reformer, siger økonomiminister Margrethe Vestager (R).

Dansk økonomi er forsigtigt på vej frem.

Det siger økonomiminister Margrethe Vestager (R) ved en vækstkonference i den borgerligt-liberale tænketank Cepos hos Dansk Industri i København.

- Der er faktisk en begyndende vækst. Lige så stille vender kurverne. Der er små tegn på vækst. I dag er optimismen og troen på fremgang begyndt at få lidt fundament. Både herhjemme og i udlandet, siger Margrethe Vestager.

Næste uge fremlægger hun regeringens Økonomisk Redegørelse, hvor tallene før har skuffet. Hvilket fik Vestager til at kalde 2012 for "20træls".

- Vi ønsker, at det bliver mere attraktivt at være virksomhed i Danmark, siger hun.

Opsvinget i dansk økonomi skal være holdbart, så danske virksomheder ikke flytter til udlandet. De offentlige anlægsinvesteringer er historisk høje, og skatterne er sænket, siger hun.

- I den finanslovaftale, vi har lavet med stor glæde, har vi kunnet rykke skattelettelser frem. Det er en god finanslov, og det er et godt politisk samarbejde, der ligger bag den, siger Margrethe Vestager.

Med regeringens reformer er over halvdelen af danskerne fremover i beskæftigelse, siger hun.

- Vi vil have flere i arbejde og færre på forsørgelse, siger Margrethe Vestager.

Det er "tåkrummende pinligt", at det danske velfærdssamfund ikke har brudt den sociale arv, siger hun om de dårlige danske tal i Pisa-undersøgelsen af folkeskolen.

I foråret ser Produktivitetskommissionen på mulighederne for at øge produktiviteten, siger hun.

- Vi vil gerne have, at den offentlige sektor umisforståeligt er sat i verden for borgernes skyld. Vi vil gerne gøre op med processerne for processernes egen skyld, siger Margrethe Vestager.

Regeringen søger 12 milliarder kroner ved effektivisering i det offentlige påpeger hun.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce