Vesthimmerland: 11 procent af lærerne oplever trusler fra forældre

Velfærd

03/2/15 8:43

Suleman Haider

'Pas på! Jeg ved hvor du bor' og 'Holder du ikke kæft, så trækker jeg mit barn ud af skolen'· Den slags trusler er blevet almindelige for lærere at få i hovedet i folkeskolen. I hvert fald i Vesthimmerlands Kommune.

En trivselsundersøgelse fra Vesthimmerland foretaget i december viser, at 11 procent af lærerne og de øvrige medarbejdere i kommunens skoler oplever chikane og trusler fra elevernes forældre.

  Et alt for højt tal, der dog ikke overrasker Søren Eriksen, der er formand for Himmerlands Lærerkreds.   - Jeg kan sagtens genkende, at vi får flere og flere henvendelser fra lærere, der bliver truet af forældre. Og hvor det ender så galt, at alt samarbejde kun foregår gennem skoleledelsen, siger Søren Eriksen.

Ifølge ham er chikanen og truslerne ofte personlige.

  - Til forældresamtaler får man at vide, at man er meget, meget dum og de ved, hvor man bor og sådan nogle ting, siger lærerformanden.   Som en mulig årsag peger han på, at mange forældre i dag har et ændret syn på skolen.   - Forældre er gået fra at være borgere til at være kunder i skolen. Det gør, at de også har en forventning om at 'kunden altid har ret', og at de kan opføre som de vil, siger Søren Eriksen.   - Hele systemet er presset, det er både forældre og lærere og det gør, at tingene går skævt ind imellem, siger han til DR Nordjylland.   Søren Eriksen efterlyser en handleplan fra skoleledelserne og kommunen, der kan bringe antallet af chikane-sager ned.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.