Vesthimmerland: 11 procent af lærerne oplever trusler fra forældre

Velfærd

03/02/2015 09:43

Suleman Haider

'Pas på! Jeg ved hvor du bor' og 'Holder du ikke kæft, så trækker jeg mit barn ud af skolen'· Den slags trusler er blevet almindelige for lærere at få i hovedet i folkeskolen. I hvert fald i Vesthimmerlands Kommune.

En trivselsundersøgelse fra Vesthimmerland foretaget i december viser, at 11 procent af lærerne og de øvrige medarbejdere i kommunens skoler oplever chikane og trusler fra elevernes forældre.

  Et alt for højt tal, der dog ikke overrasker Søren Eriksen, der er formand for Himmerlands Lærerkreds.   - Jeg kan sagtens genkende, at vi får flere og flere henvendelser fra lærere, der bliver truet af forældre. Og hvor det ender så galt, at alt samarbejde kun foregår gennem skoleledelsen, siger Søren Eriksen.

Ifølge ham er chikanen og truslerne ofte personlige.

  - Til forældresamtaler får man at vide, at man er meget, meget dum og de ved, hvor man bor og sådan nogle ting, siger lærerformanden.   Som en mulig årsag peger han på, at mange forældre i dag har et ændret syn på skolen.   - Forældre er gået fra at være borgere til at være kunder i skolen. Det gør, at de også har en forventning om at 'kunden altid har ret', og at de kan opføre som de vil, siger Søren Eriksen.   - Hele systemet er presset, det er både forældre og lærere og det gør, at tingene går skævt ind imellem, siger han til DR Nordjylland.   Søren Eriksen efterlyser en handleplan fra skoleledelserne og kommunen, der kan bringe antallet af chikane-sager ned.

Mest Læste

Annonce