Vosmeter måling: Alternativet scorer højeste opbakning siden valget

Politik

17/04/2016 16:14

Nick Allentoft

Var der valg nu, ville Uffe Elbæks parti kunne høste 14 mandater. Det er en markant fremgang siden valget. Se styrkeforholdet netop nu.
Alternativet ligger til den højeste andel af stemmerne nogensinde, viser en måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau. Otte procent af vælgerne svarer, at de ville stemme på Uffe Elbæks parti, hvis der var valg nu.   Ved valget i juni fik partiet 4,8 procent og ni pladser i Folketinget. Med det nuværende niveau ville partiet få 14 mandater. 

Det er det højeste, Voxmeter har målt Alternativet til og også over de 6,9 procent, partiet ligger til i det vægtede gennemsnit af målinger i Ritzau Index.

Fremgangen glæder naturligt nok partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist. Han er overbevist om, at det skyldes, at vælgerne har taget Alternativets politiske analyse til sig.   - Vi tror ikke på ideologi. Vi er et værdibaseret parti, siger Rasmus Nordqvist,   - Vi er meget glade for opbakningen, men også ydmyge, tilføjer han.   Der er ifølge Voxmeters måling ingen andre partier, der har bevæget sig så meget som Alternativet siden valget. Venstre og Dansk Folkeparti er gået tilbage med henholdsvis 1,5 og 1,3 procent, mens De Konservative fortsat står til at blive Folketingets mindste parti.   De konservative tropper kan kun mønstre 2,9 procent af stemmerne, hvilket er tæt på det laveste niveau siden valget i juni, hvor partiet fik 3,4 procent og seks mandater. Med den aktuelle måling ligger partiet til et mandat mindre.   Ses der på de politiske blokke, hvor Alternativet og Radikale regnes med som røde partier, har rød blok opbakning fra 50,5 procent af vælgerne.   Den statistiske usikkerhed i Voxmeters måling er på 2,7 procentpoint for det største parti, Socialdemokraterne, der ligger til 25,8 procent af stemmerne. For Alternativet er usikkerheden 1,7 procentpoint og for Konservative er den 1,0 procentpoint.   FAKTA: Sådan er styrkeforholdet i dansk politik lige nu Alternativet er partiet med størst fremgang, mens De Konservative nærmer sig spærregrænsen i ny meningsmåling. Rød blok ville få 51,6 procent af stemmerne, mens 48,4 procent af vælgerne ville stemme på et parti i blå blok, hvis der var valg i dag. I hvert fald hvis man skal tro den seneste politiske meningsmåling fra Voxmeter.   Se her, hvordan stemmerne ifølge målingen fordeler sig på de enkelte partier:   (tal i parentes henviser til resultatet ved folketingsvalget 18. juni 2015)   * Socialdemokraterne: 25,8 procent / 45 mandater (26,3 procent)   * De Radikale: 5,1 procent / 9 mandater (4,6 procent)   * De Konservative: 2,9 procent / 5 mandater (3,4 procent)   * Socialistisk Folkeparti: 4,4 procent / 8 mandater (4,2 procent)   * Liberal Alliance: 7,1 procent / 12 mandater (7,5 procent)   * Kristendemokraterne: 0,6 procent / 0 mandater (0,8 procent)    * Dansk Folkeparti: 19,8 procent / 35 mandater (21,1 procent)   * Venstre: 18,0 procent / 32 mandater (19,5 procent)   * Enhedslisten: 8,3 procent / 15 mandater (7,8 procent)   * Alternativet: 8,0 procent / 14 mandater (4,8 procent)   * Øvrige: 0,0 procent / 0 mandater (0,0 procent)   Fakta om målingen: Voxmeters politiske meningsmåling er lavet på baggrund af telefoninterview med 1025 repræsentativt udvalgte personer, der er 18 år eller ældre. Målingen er foretaget fra 11. april til 16. april 2016.   Der er en statistisk usikkerhed på 0,5 til 2,7 procentpoint for de enkelte partier og 3,1 procentpoint for opgørelsen i blokke.   Kilde: Voxmeter   /ritzau/

Mest Læste

Annonce